SVAKODNEVNO OTVOREN

Art park cijeli kolovoz u parku kod Rojca

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Maja Riznić)

(Snimila Maja Riznić)


Jedna od omiljenih umjetničkih ljetnih manifestacija prvi put gostuje izvan Zagreba te ovaj kolovoz provodi u Puli, pored Društvenog centra Rojc. Tek što je završilo sedmo zagrebačko izdanje na Ribnjaku, ekipa Art parka od 1. do 31. kolovoza gostuje u parkiću pored Društvenog centra Rojc, koje postaje mjesto opuštenih kreativnih susreta. Galeriju na otvorenome na novom će terenu oslikati tim umjetnika iz Zagreba, Pule i Koprivnice koji čine Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac aka Polite BastART te Boris Bare.

- Projekt je od svojih početaka 2016. zamišljen kao putujući. Nakon zagrebačkih parkova, čije smo stotine metara zapuštenih zidova oživjeli muralima, a svakodnevicu građana u njima obogatili programom i različitim kreativnim sadržajem, red je da odemo na more. Puli se baš jako veselimo jer je oduvijek imala posebnu umjetničku atmosferu, a sada imamo prilike doprinijeti joj i svojim programom, rekao Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Osim kao jedan od autora zidova nove pulske street art galerije, Puležan Vedran Štimac se u projekt uključio i kao lokalni organizator. "Inspirirani ogromnim odazivom ljudi koji se u Art parku u Zagrebu već godinama odlično provode, zajedno s prijateljima koji su i organizatori, odlučili smo da je vrijeme da ga preselimo u Pulu, i to na mjesec dana. Gradu nedostaje sadržaja ovakvog tipa gdje se ljeti posjetitelji mogu opustiti u nešto ležernijem ambijentu, gdje mogu dovesti djecu i ljubimce i pritom se zabaviti uz glazbu i vrlo pristupačnu ugostiteljsku ponudu. Osim toga, u planu su i projekcije filmova, kreativne radionice, galerija na otvorenom… Također, jedna od ključnih ideja ovog gostovanja jest doprinijeti jačanju lokalne kulturne ponude te decentralizaciji umjetničkih radova. Zidove parka kod Rojca oslikat će domaći umjetnici i ostat će kao javno trajno dobro svima", rekao je Štimac.

Art park u Puli bit će otvoren svakodnevno u poslijepodnevnim i večernjim satima, a program će se redovito upotpunjavati. Projekt se održava uz podršku Grada Pule, Zelene Istre, DC-a Rojc, prijatelja i sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter