NOVO RUHO

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU / ART PARK PORED ROJCA: Kreativnost, umjetnost i opuštanje

Tek što je završilo sedmo zagrebačko izdanje na Ribnjaku, ekipa Art parka koju čini tim umjetnika iz Zagreba, Pule i Koprivnice: Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac te Boris Bare oslikala je ovaj park i u njemu će svakodnevno od 17 do ponoći pripremati raznolike sadržaje do kraja mjeseca

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Park pored Rojca poprimio je novo ruho i postao je pravi umjetnički park. Očišćen, uređen, oslikan bit će idućih mjesec dana umjetnička pozornica sve do kraja mjeseca.

Raznoliki programi

Koliko ljudi svakodnevno prolazi ovuda pješke, krateći put do posla, tu blizu parkira auto, odlazi na neke od brojnih aktivnosti i sadržaja Rojca, a niti ne primijeti ovaj park, koji je sada ljepši i življi.

Tek što je završilo sedmo zagrebačko izdanje na Ribnjaku, ekipa Art parka koju čini tim umjetnika iz Zagreba, Pule i Koprivnice: Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac te Boris Bare oslikala je ovaj park i u njemu će svakodnevno od 17 do ponoći pripremati raznolike sadržaje.

- Na tjednoj bazi objavljivat ćemo programe koji su namijenjeni umjetnicima, onima koji žele bolje upoznati umjetnost, obiteljima, djeci, mladima, a i kućnim ljubimcima, koji su ovdje i više nego dobrodošli. Manifestacije, odnosno sadržaji će biti raznoliki, a želimo da nešto ostane i nakon ove manifestacije, kazao je Štimac.

Projekt je od samih svojih početaka 2016. zamišljen kao putujući.

Cijela ekipa se složila da Puli nedostaje sadržaja ovakvog tipa, gdje se ljeti posjetitelji mogu opustiti u nešto ležernijem ambijentu, gdje mogu boraviti zajedno pripadnici svih generacija, gdje mogu dovesti djecu i ljubimce i stvarati nešto drukčije, zanimljivo, korisno, ili pak samo promatrati rad umjetnika i drugih koji žele oplemeniti taj park.

Poticaj

Već su oslikani zidovi parkova kod Rojca, što će ostati i nakon ove manifestacije, te se organizatori nadaju da će sve to biti poticaj da lokalna zajednica prepozna i valorizira važnost ovoga projekta.

Tijekom kolovoza, uz vrlo pristupačnu ugostiteljsku ponudu na programu su i projekcije filmova, kreativne radionice, galerija na otvorenom…

Projekt se održava uz podršku Grada Pule, Zelene Istre, DC-a Rojc, prijatelja i sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter