bogat program

Europski tjedan mobilnosti u Puli: Besplatan javni prijevoz, izlet na Učku, ulaznice za kuglanje, mjerenje krvnog tlaka...

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Pula se i ove godine pridružuje mnogim europskim gradovima u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna. Ovogodišnja tema je "Zajednički javni prostori" kojom se naglašava važnost kvalitetne organiziranosti javnih prostora (ulica, trgova, šetališta...) koji mogu izravno utjecati na kvalitetu života građana. Posebice se ove godine naglašava sigurnost pješaka i biciklista.

Tim je povodom Grad organizirao mnoge aktivnosti kojima će se obilježiti naredni tjedan, počevši u ponedjeljak, 16. rujna kada će tijekom cijelog dana u 1. zoni javni prijevoz biti besplatan. Potom će se u utorak na Valdebeku i u Valturskoj ulici, s početkom u 11 sati, saditi stabla s ciljem ozelenjivanja javnih površina.

U srijedu na Portarati PU istarska će obilježavati Dan bez poginulih osoba u prometu, dok će Društvo distrofičara Istre izložiti vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću, a HAK i ZTK Pula će održati prezentaciju i eduakciju "Sigurno biciklom u prometu". Program traje od 9.30 do 11.30 sati.

U četvrtak će se u 10 sati na Forumu održati poligno sigurne vožnje u suradnji s Boltom na kojem će se okupljene educirati o sigurnom načinu vožnje i parkiranju e-romobila, a tijekom cijelog dana će za cijeli grad vrijediti promo cijena najma e-romobila i e-bicikla koja će biti umanjena za 50 posto (na 0,15 eura po satu uz besplatno otključavanje).

U petak ujutro, od 9 do 11 sati, na Valovinama i Zeleniki će se održati eko akcija čišćenja priobalja, dok će u Coworking centru u 18 sati arhitekt Bruno Juričić održati predavanje na temu "Zajednički javni prostori".

Subota je dan za aktivnosti, pa tako Planinarsko društvo Elektroistra organizira izlet na Učku (Vojak) za 25 osoba, a polazak je u 7.30 sati. Mjesta za izlet će se dijeliti putem radio postaja "Istra", "Maestral", "Pula" i "Rojc" tijekom cijelog tjedna.

Istog će se dana od 9 do 11.30 na Narodnom trgu mjeriti tlak i šećer u krvi u suradnji s Medicinskom školom Pula. Malo dalje, na Verudeli u 10 sati starta vođena biciklistička tura Verudela-Vinkuranska vala-Verudela, a prijave se vrše na [email protected].

Posljednjeg dana Tjedna mobilnosti, u nedjelju 22. rujna od 8 do 11 sati KRUPP i liječnici specijalisti će na stazi "Koza" na Verudeli voditi pješačenje i vježbe u prirodi.

Uz sve navedeno, svi Puležani i gosti će cijelog tjedna moći ući u Aquarium po promo cijeni - sve ulaznice koštat će 50 posto manje. Osim toga, na radio postajama "Istra", "Maestral", "Pula" i "Rojc" cijeli tjedan će se dijeliti i 65 beskontaktnih kartica, svaka u vrijednosti 15 eura, za korištenje javnog prijevoza. Uz to, na istim će se postajam dijeliti i po deset ulaznica za bazene i deset ulaznica za kuglanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter