Subotom na četiri lokacije

Drugo izdanje manifestacije "Dođi u kvart" kreće 21. rujna na Valdebeku

| Autor: Jelena Milović
Tanja Miličić (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Tanja Miličić (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Drugu godinu za redom, u sklopu manifestacije "Dođi u grad", kreće drugo izdanje "Dođi u kvart", najavila je ravnateljica JU Pula Film Festival Tanja Miličić. Prošle godine ova se manifestacija održala na četiri lokacije, a period koji obuhvaća dolazi netom nakon Pulske noći ka Adventu i predstavlja premosnicu prema zimskim događanjima. Riječ je o četiri subote, započevši ove godine sa subotom, 21. rujna u Valdebeku.

- Ovi su programi polučili sjajne rezultate i nastali su iz programa "Kino u kvartu". Shvatili smo da ne možemo očekivati da će naši sugrađani doći svaki put u grad, već da programi moraju doći njima. Manifestacija povezuje različite udruge, kulturne djelatnike, sportaše, različite grupacije koje se bave ekologijom; puno različitih aktera.

Shvatili smo da je to naposljetku kulturno-zabavno-sportski program. Održavat će se subotama od 10 do 15 sati, a nakon Valdebeka u subotu 21. rujna, sljedeće subote 28. rujna održat će se na livadi na Stoji, potom u subotu, 5. listopada na livadi u Šijani i narednu subotu, 12. listopada na Trgu kralja Tomislava što je jedna od lokacija koja će se svake godine ponavljati, jer je trg vrlo povoljan za organizaciju različitih programa, najavila je Miličić i pojasnila kako će se precizne lokacije livada po kvartovima znati na vrijeme.

Program će se objavljivati iz tjedna u tjedan, ponedjeljkom ili utorkom, a organizator će ostvariti suradnju s gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, Istarskim narodnim kazalištem, a neke programe koji imaju tendenciju izvođenja u zatvorenom prostoru i različitim institucijama, sada izlaze vani na trgove, parkove i livade.

Miličić smatra da je građanima ovaj oblik ponude programa puno draži jer ih konzumiraju nadomak svog doma. Sve informacije bit će dostupne na stranicama Grada, a za potrebe gradskih programa na društvenim mrežama one se vode kao "Gradske manifestacije", gdje se na jednom mjestu može pronaći sve ono što se tiče ovih gradskih događanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter