direktor herculanee

Fuart o gradnji kompostane u Puli: Razgovori o studiji u tijeku

| Autor: Doria Mohorović
Kompostana na Krku (Arhiva Novog lista)

Kompostana na Krku (Arhiva Novog lista)


Na aktualnom satu pulskog Vijeća postavljeno je i pitanje gradnje kompostane, na što je direktor pulske Herculanee Robi Fuart odgovorio da su razgovori o studiji u tijeku. Kako je poručio ovaj tjedan bit će gotov financijski dio koji će se uglaviti u kompletan dokument, a idući tjedan očekuju završni dokument, nakon čijeg će pregleda napraviti predstavljanje same studije.

"Kad govorimo o lokaciji, studija ne definira lokaciju, već govori o tome što se događa ako napravimo objekt unutar 10 kilometara, što se događa ako ne napravimo ni sortirnicu ni kompostanu već to prepustimo tržištu, ili ako izgradimo samo jedno od toga", rekao je Fuart objasnivši da studija nudi varijantna rješenja.

Robi Fuart (Arhiva Glasa Istre)Robi Fuart (Arhiva Glasa Istre)

"Ono što je sigurno, prema zadnjim podacima koje smo vidjeli, objekti nisu isplativi ako nisu sufinancirani, ako su sufinancirani s 50 posto kod izgradnje onda su isplativi gledajući da će vjerojatno cijene na tržištu za otpad koji se zbrinjava preko trećih osoba rasti. S vrijednostima i cijenama koje su bile prije 4 - 5 godina nije bilo priuštivo graditi sortirnice, no to se sada s povećanjem cijena na tržištu mijenja", rekao je Fuart dodajući da je izrađivač tvrtka iz Zagreba, a cijena se kreće oko 20 tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter