radio istra i radio pula

Dobitnici Večernjakove ruže na prijemu u Županiji

| Autor: Glas Istre
(Foto Istarska županija)

(Foto Istarska županija)


Istarski župan Boris Miletić danas je u sjedištu Istarske županije upriličio prijem za ovogodišnje dobitnike Večernjakove ruže - ekipe Radio Istre (za radijsku emisiju "Draga nam je Istra") i Radio Pule (za emisiju "Explora").

"Kao Županija ulažemo značajna sredstva u očuvanje naše zavičajnosti jer je jasno da u
globaliziranom svijetu moramo njegovati i našu tradiciju i običaje. Često pronađem vremena kako bi poslušao i radio emisiju Explora koja ima zanimljiv format promicanja znanosti, budućih tehnologija i ostalih zanimljivih tema", kazao je župan Miletić i posebno se zahvalio Radio postajama na objektivnom praćenju rada istarskih gradova, općina i Istarske županije. Čestitkama se pridružio i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

"Županija uvijek prepoznaje vrijednosti i kvalitetu i zahvalan sam što podržava sve nas koji pokušavamo raditi nešto kvalitetno što će biti prepoznato i izvan granica naše županije", kazao je glavni urednik Radio Pule Bruno Krajcar te se zahvalio svim kolegama i kolegicama koji sudjeluju u stvaranju emisije "Explora".

Korado Korlević, astronom i stlani gost "Explore" rekao je kako su nagrade potvrda kako Istra u showbusinessu nije patuljak, te da bi gaming industrija mogla utjecati na ostanak mladih u Istri.

Direktor Radio Istre Zvjezdan Jurcola dodao je kako na nagradu mogu biti ponosni svi Istrijani, a uz njega su bili i Igor Paulišić i Dragan Jovičić iz Radio Istre.

"Sve što radimo, ne radimo samo za sebe, već za cijelu zajednicu jer je to zapravo i naša
uloga u društvu. Smatram kako na ovaj način pomažemo i uzdižemo sve ljude koji brinu o
našoj glazbenoj baštini i koji tradiciju žele prenijeti na buduće generacije", poručila je
urednica emisije "Draga nam je Istra" Melita Gržić Pincin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter