veliko priznanje

Jubilarna Večernjakova ruža za Radio Istru i Radio Pulu

| Autor: Mladen Radić / Glas Istre
(Snimila Neva Zganec / Pixsell)

(Snimila Neva Zganec / Pixsell)


Nagrade 30. Večernjakove ruže u Hrvatskom narodnom kazalištu u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija »Draga nam je Istra« s Radio Istre, a Digitalna ruža za 2023. pripala je emisiji »Explora« koja se emitira na Radio Puli. Kao i svake godine, pobjednike su birali čitatelji Večernjeg lista, a među glazbenim gostima našao se i istarski glazbenik Baby Lasagna koji je izveo svoj hit »Rit tim tagi dim«, od kojeg se puno očekuje na natjecanju za Pjesmu Eurovizije.

Nagrada za radijsku osobu godine otišla je Miljenku Cvitkoviću Minji, televizijska osoba godine je Sabina Tandara Knezović, a za TV emisiju godine proglašena je HRT-ova »Superpotjera«. Za glumačko ostvarenje godine proglašene su uloge Slavka Sobina i Tihane Lazović u filmu »Samo kad se smijem« dok je glazbenik godine Gibonni. Pokojnom Miroslavu Liliću pripala je nagrada za životno djelo.

U ime emisije »Explora« koju vodi s Koradom Korlevićem nagradu je primio urednik Elvis Mileta.

- Hvala svima na poticajnom pljesku, hvala Radio Puli i HRT-u što su mi omogućili da jednom tjedno na manje od metra budem sat vremena s Koradom Korlevićem - čovjekom, znanstvenikom, edukatorom koji širi nevjerojatnu energiju, poručio je Mileta uputivši veliki pozdrav i zahvale svim Eksplorijancima.

Emotivna je bila i urednica emisije »Draga nam je Istra« Melita Gržić Pincin.

- Ča reć? Ni lako bit’ prvi. Čestitke prije svega Večernjakovoj ruži, sretni smo što slavimo svi zajedno 30. rođendan i što slavimo jedni druge i što slavimo našu publiku. Zbog njih postojimo. Zato hvala Večernjaku na nominaciji, hvala našim dragim slušateljima koji su glasali za nas.

Hvala svim skromnim i vrijednim Istrijankama i Istrijanima koji čuvaju našu narodnu baštinu. Neki to čine na tradicionalan način, a neki, poput našeg Baby Lasagne, na suvremen način, rekla je urednica emisije Melita Gržić Pincin i još jedno veliku zahvalu uputila svim kolegicama i kolegama koje su u ove 33 godine, radile na emisiji. Jednoj od njih, Elijani, njihovoj hrabroj lavici, posvetili ovu Ružu. »Eli, ovo je za tebe!«, poručila je Gržić Pincin nakon primanja prestižne nagrade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter