Udrugama dodijeljeni ugovori

Iz pulske proračunske "kase" 127 tisuća eura za projekte socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


U Poduzetničkom centru Coworking Pula gradonačelnik Pule Filip Zoričić svečano je danas uručio Ugovore o dodjeli financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama za programe i projekte od interesa za opće dobro s područja socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva.

Ove godine je u Proračunu izdvojeno 127 tisuća eura za tu svrhu, za 49 različitih udruga. Javni poziv raspisan je 27. prosinca 2023. godine, a završen 27. siječnja ove godine. Ukupno 44 udruge su na Javni poziv uputile 70 projektnih prijava koje su nakon provjere formalnih i pravnih uvjeta upućene povjerenstvu za ocjenu kvalitete prijava.

Temeljem prijedloga, gradonačelnik je 19. ožujka donio odluku o dodjeli ovih financijskih sredstava.

"Vi ste ti koji ste grad, a mi političari smo prolazni. Sva dobra djela ostaju zapisana i to je ono što je vječnost. Iduće ćemo godine, ako je ikako moguće, povećati ukupan iznos za udruge. Vjerujem da u tom smjeru možemo zajedno ići", obratio se nazočnima Zoričić i obećao da će svakako posjetiti udruge u narednom periodu, posebice one koje još do sada nije posjetio.

(Snimila Jelena Milović)Filip Zoričić (Snimila Jelena Milović)

Domene socijalne skrbi i zdravstva istaknuo je kao temeljne, budući da se pomaže najpotrebitijima. U tri godine, podsjetio je, pomogli su kao gradska uprava beskućnicima, ali i poboljšali uvjete odluka o socijalnoj skrbi. Sve je to odradio Odjel tima pročelnice Ivane Sokolov i pokazali su smjer u kojem idu, naglasio je. Zahvalio se svima i uručio Ugovore onima koji su se odazvali ovoj svečanosti.

(Snimila Jelena Milović)Ivana Sokolov (Snimila Jelena Milović)

Pročelnica Sokolov apostrofirala je da su odluke o dodjeli isključivo bile u domeni povjerenstva.

"Postoji projektna prijava u kojoj se opisuje projekt, aktivnosti, kao i partnerstvo s drugim institucijama na području grada iz područja same djelatnosti. Imali smo i nekoliko prijava za određene manifestacije, ali ono što nam je najvažnije su programi i projekti koji već više godina djeluju na području Pule i šire te koji su nam važni za razvoj socijalne skrbi i zdravstva", precizirala je propozicije i pojasnila prioritete.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Redovno se radi i evaluacija prijava, temeljem onoga što se učinilo prethodne godine, a rezultati se vrednuju.

"Udruge su nam ne samo važne, nego i ključne. Mi smo tu da osluškujemo potrebe zajednice, a oni su ti koji najviše rade. Često i u tišini. Moramo naučiti slušati naše udruge i temeljem onog što su oni prepoznali, omogućiti im sredstva za samostalno funkcioniranje", zaključila je Sokolov.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter