ODLUKOM GRADONAČELNIKA

PULSKE GRADSKE POTPORE POVEĆANE S MILIJUN NA MILIJUN I POL KUNA: Pola milijuna kuna dobit će 33 poduzetnika

U sklopu mjere vezane uz digitalizaciju poslovanja i digitalni marketing stiglo je 65 zahtjeva teških 934 tisuće kuna, a odobreno ih je 47 u iznosu od 678,3 tisuće kuna

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Ilustracija (Snimila Adriana Tošić)

Ilustracija (Snimila Adriana Tošić)


Odlukom pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića povećan je iznos namijenjen gospodarstvu u sklopu programa Potpore Pula 2021. s milijun na milijun i pol kuna. Povjerenstvo za dodjelu potpora je na sjednici održanoj početkom prosinca obradilo i ocijenilo prihvatljivim, te predložilo gradonačelniku da odobri 33 zahtjeva za dodjelu potpore u iznosu od 500 tisuća kuna.

Na dvije sjednice Povjerenstva upućeno je ukupno 112 zahtjeva u iznosu od oko 1,8 milijuna kuna. Povjerenstvo je obradilo i prihvatljivim ocijenilo, te predložilo gradonačelniku da se odobri 96 zahtjeva za dodjelu potpore u iznosu od milijun i pol kuna uz umanjenje iznosa kod trinaest zahtjeva za 63,7 tisuća kuna, dok je za jedanaest zahtjeva u iznosu od 146,3 tisuće kuna predloženo da se potpora ne dodijeli budući da nisu u skladu s javnim pozivom.

Iskorišten iznos

Nadalje, jedan podnositelj odustao je od zahtjeva za potporu u iznosu od 16,4 tisuća kuna, a za četiri zahtjeva u iznosu od 45 tisuća kuna nedostajalo je sredstava te je predloženo da se potpora ne dodijeli budući da je odobrenjem iznosa od 1,5 milijuna kuna u potpunosti iskorišten iznos namijenjen poduzetnicima za dodjelu bespovratnih sredstava u 2021. godini.

Ukupan iznos bespovratnih potpora od 1,5 milijuna kuna dodijeljen je kroz pet mjera. U sklopu mjere "Potpore novoosnovanim tvrtkama" stiglo je četrnaest zahtjeva u iznosu od 216,5 tisuća kuna, a odobreno je pet u iznosu od 72,7 tisuća kuna. Šezdeset i pet zahtjeva pristiglo je u sklopu mjere "Potpore za digitalizaciju poslovanja i digitalni marketing" u iznosu od 934 tisuća kuna, a odobreno je 47 zahtjeva u iznosu od 678,3 tisuće kuna, uz umanjenje odobrenog iznosa u četiri zahtjeva za oko jedanaest tisuća kuna.

Edukacija zaposlenika

Kad je riječ o potporama za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, stiglo je sedam zahtjeva u iznosu od 89,5 tisuća kuna, a odobreno je pet u iznosu od 52 tisuće kuna, uz umanjenje odobrenog iznosa kod jednog zahtjeva za 7,5 tisuća kuna. Za sufinanciranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita te edukacija zaposlenika stiglo je jedanaest zahtjeva u iznosu od 66,2 tisuća kuna, a odobrena su četiri u iznosu od 14,9 tisuća kuna, uz umanjenje odobrenog iznosa kod dva zahtjeva za 2,7 tisuća kuna.

Za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine stigla su 22 zahtjeva u iznosu od 454, 7 tisuća kuna, a odobreno je osamnaest u iznosu od 349, 7 tisuća kuna, uz umanjenje odobrenog iznosa kod šest zahtjeva za 42,4 tisuća kuna. U sklopu mjere Potpore za IT sektor stigla su 22 zahtjeva teška 410,3 tisuće kuna, a odobreno je sedamnaest (332,4 tisuće kuna).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter