još stignete u špežu

Ponude markata uoči Uskrsa: Za Puležane, cijene su prihvatljive

| Autor: Mihael STOJANOVIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Posjet pulskoj tržnici pred Uskrs otkriva zanimljive ponude i komentare zatečenih kupaca. Markat nudi raznovrsnu ponudu: svježe domaće voće i povrće, meso, sir... Ponuda je raznovrsna kao i komentari građana o cijeni uskrsne košarice.

Na tržnici se može naći kapula po cijeni od 1 do 2 eura po kilogramu, glavica češnjaka za 1 euro, a za toliko idu i rotkvice. Za 3 eura može se naći cvjetača, brokule, kelj i svježi krastavci.

Ponude unutar samog markata su raznolike: za ljubitelje mesa, mesnica nudi juneći but ca 11,59 eura po kilogramu, juneću lopaticu za 11,29 eura, a juneća rebarca i prsa po cijeni od 6,89 eura. Pileći file se može nabaviti po cijeni od 8,63 eura, dok su pureća prsa dostupna po cijeni od 9,78 eura. Teleći but nudi se po cijeni od 18,49 eura, dok teleći kare košta 11,99 eura. Šunka stoji 12,90 eura, dok se slabije poznati brand može naći po pristupačnijoj cijeni od 11,08 eura. Domaći janjci stoje od 15 eura po kilogramu.

Vezica šparoga se mogala pronaći po cijeni od 8 eura na svim štandovima. Makovnjača i orahnjača su 4 eura za kilogram, dok pinca nije bila dostupna. Unutar secesijske ljepotice (jedan od sinonima za pulsku tržnicu) maslinovo ulje stoji 18 eura.

Jaja su također u ponudi u različitim veličinama, odnosno od 27, 28 i 29 centi po komadu, a u obližnjoj trgovini deset komada iz slobodnog uzgoja iznosi 2,45 odnosno 3,38 eura.

Što građani misle o blagdanskoj košarici

Jasminka komentira porast cijena, ali ističe i povećanje plaće: "S dolaskom eura, imam veću plaću i više si toga sad mogu kupiti nego prije eura.

Markat su nisu zaobišli ni umirovljenici, a jedan od bračnih parova treće životne dobi je istaknuo kako su se vratili iz Amerike, tako da se ne brinu o cijeni uskrsne košarice. Dodali su kako su cijene ipak previsoke za Puležane.

Nepoznati gospodin izjavio je kako ga cijena uskrsne košarice ne zamara jer je musliman pa ne slavi, no istaknuo je da je primijetio povećanje cijena. Drugi Puležan je rekao da ne prati cijene te kupuje ono što želi: "Kupim što mi treba neovisno koliko košta".

Dvojica čeških turista su komentirali da su cijene u redu. Jedan smatra da su one više nego u njihovoj zemlji, ali prihvatljive, dok drugi ocjenjuje naše cijene kao pristojne. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter