Zažutio se grad od grančica mimoza

FOTOGALERIJA / Članice Lions Kluba Pula prikupljale donacije za malog Stjepana iz Rovinja

| Autor: Doria Mohorović


Građani Pule i ovog su subotnjeg jutra, uključivši se u humanitarnu akciju Lions Cluba Pula, po centru grada šetali s grančicama prekrasnih mimoza. Pred ulazom u gradsku ribarnicu, Lionsice su, uz podjelu mimoza, prikupljale sredstva za pomoć šestogodišnjem mališanu Stjepanu Budimiru iz Rovinja koji se bori s neurorazvojnim poteškoćama. Stjepanu je dijagnosticirano čak jedanaest teških medicinskih dijagnoza, uključujući osteporozu, mišićnu hipotoniju, zaostajanje u neuromotornom razvoju, specifični poremećaj razvoja govora i jezika. Simptome mu olakšavaju rehabilitacije i terapije, no s obzirom na to da to sve iziskuje velike novčane izdatke, obitelji Budimir potrebna je pomoć.

Članica kluba Vedrana Koceić istaknula je da su jednoglasno odlučili iznos koji prikupe u sklopu akcije posvetiti malom Stjepanu, odnosno sa svog računa prebaciti prikupljena sredstva na humanitarni račun registrirane akcije "Srce za Stjepana". Naime, u svrhu prikupljanja sredstava za nastavak Stjepanove rehabilitacije, u 2021. godini organizirane su dvije humanitarne akcije "Zajedno za Stjepana" te "Svi za Stjepana" koju je organizirala Udruga "Istra pomaže". Nedavno je pokrenuta humanitarna akcija "Od srca za Stjepana", a prikupljena financijska sredstva, koristit će se za logopedsku i defektološku terapiju, belgijsku tomatis metodu, neurorehabilitaciju, fizikalnu terapiju, osobne treninge, te ostale troškove na ime troškova godišnje rehabilitacije. Potreban iznos je 54.400 eura, a kako saznajemo, prikupljeno je nešto više od polovice tog iznosa. U aktualnu humanitarnu akciju priključio se i Lions Club Pula.
Otkrila je i da je odaziv odličan, a da su se akciji, osim sugrađana, priključili i turisti. A osim prekrasnih žutih cvjetića koji su krasili štand, prolaznike je privlačila i simpatična trogodišnja kujica Winner, s mimozom zakačenom na ogrlici.

Podsjetimo, donatorska prodaja mimoza Lions Club Pula već se tradicionalno početkom kalendarske godine održava na Gradskoj tržnici nudeći sugrađanima buketiće mirisnih žutih vjesnika proljeća po simboličnoj cijeni. Uglavnom se one održavaju za bolesnu djecu, a lani je bila posvećena stradalima u potresu u Siriji i Turskoj. Od naše sugovornice saznajemo da su mimoze jučer između dva pljuska ubrane u Šišanu, s rascvjetanog stabla obitelji Hrvatin. Žute grančice pobrale su članice ustanove "Zlatne ruke", a vinar Trapan za tu im je priliku ustupio ljestve.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter