akcija lions kluba pula

Ove subote na pulskoj tržnici donatorska prodaja mimoza za 6-godišnjeg Stjepana iz Rovinja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Ilustracija (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


U subotu, 24. veljače, od 9 do 13 sati na pulskoj će se tržnici (ispred ulaska u ribarnicu), u organizaciji Lions kluba Pula, održati tradicionalna donatorska prodaja mimoza. Prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun humanitarne akcije "Od srca za Stjepana".

Stjepan Budimir je 6-godišnji dječak iz Rovinja koji se bori s jedanaest teških medicinskih dijagnoza. Dijagnosticirane su mu, između ostalog, osteporoza, mišićna hipotonija, zaostajanje u neuromotornom razvoju, specifični poremećaj razvoja govora i jezika. Simptome mu olakšavaju rehabilitacije i terapije, no s obzirom na to da to sve iziskuje velike novčane izdatke, obitelji Budimir potrebna je pomoć.

Kako bi se prikupila financijska sredstva za nastavak Stjepanove rehabilitacije, prethodno su u 2021. godini organizirane dvije humanitarne akcije "Zajedno za Stjepana" te "Svi za Stjepana" koju je organizirala Udruga "Istra pomaže". Nedavno je pokrenuta humanitarna akcija "Od srca za Stjepana", a prikupljena financijska sredstva koristit će se za logopedsku i defektološku terapiju, belgijsku tomatis metodu, neurorehabilitaciju, fizikalnu terapiju, osobne treninge te ostale troškove na ime troškova godišnje rehabilitacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter