"odmor" iskorišten za nužne zahvate

Nisu svi odmarali za praznike: U bolje uvjete u pulskim osnovnim školama uloženo 150 tisuća eura

| Autor: Doria Mohorović
Osnovna škola Kaštanjer dobila je opremu i pomagala za slijepe i slabovidne učenike (Foto Grad Pula)

Osnovna škola Kaštanjer dobila je opremu i pomagala za slijepe i slabovidne učenike (Foto Grad Pula)


Zimske praznike Grad je iskoristio za nužne zahvate u osnovnim školama čiji je osnivač.

Osnovna škola Kaštanjer dobila je opremu i pomagala za slijepe i slabovidne učenike. Tvrtka Tiflotehna ugradila je u specijalizirana pomagala, gumene taktilne staze kako bi se slijepi i slabovidni učenici lakše snalazili i kretali u prostoru škole. Osim toga, postavljeni su natpisi pored učionica, kabineta, sanitarnih čvorova i ureda stručnih službi na Brailleovom pismu. Investicija u tu školu iznosi pet tisuća eura.

(Foto Grad Pula)Zamijenjen je dio krova zgrade OŠ Veruda, koji je oštećen u požaru u novogodišnje noći (Foto Grad Pula)

Kamere radi veći sigurnosti

Osnovna škola Veruda opremljena je sa šest novih kamera radi veće sigurnosti u unutarnjim i vanjskim prostorima škole. Poboljšani su uvjeti u školskoj dvorani, uređen je hodnik, svlačionice, dvorana i dio učionica predmetne nastave. Ti su zahvati koštali tri tisuće eura.

Osim toga, izrađena je dokumentacija za sanaciju cjevovoda od kotlovnice do prvog kata škole, a građevinski radovi bit će obavljeni tijekom ljetnih praznika. U sanaciju fasade i zamjenu dijela krova oštećenog u požara tijekom novogodišnje noći utrošeno je 35 tisuća eura.

- Naš cilj je kontinuirano unaprjeđenje uvjeta za naše zaposlenike i učenike. Zahvaljujući osnivaču, Gradu Puli, redovito se ulaže u infrastrukturu i radi na poboljšanju uvjeta rada, izjavila je ravnateljica Osnovne škole Veruda Anita Mokorić Brščić.

U Osnovnoj školi »Tone Peruško« završeni su radovi u unutarnjem i vanjskom dijelu škole. U dvorani je postavljen novi pod, u što je utrošeno 17 tisuća eura, te je postavljena metalna ograda koja štiti školski vrt. Ta je investicija koštala deset tisuća eura. Nabavljene su tri nove kamere koje povećavaju sigurnost školskog okruženja. Škola je dobila i automatizirana ulazna vrata u dvorište. Vrijednost radova bila je tri tisuće eura. Zamijenjen je pod u učionici matematike te su očišćeni od natpisa i grafita unutarnji kameni stupovi u hodnicima škole.

U Osnovnoj školi Centar promijenjena su ulazna vrata škole koje spadaju u zonu konzervatorske zaštite. Osnovna škola Veli Vrh dobila je novi sustav tehničke zaštite te alarmni sustav s centralom, dok je za investiciju u Osnovnoj školi Vidikovac, a riječ je o novoj ogradi na dijelu vanjskog igrališta, potrošeno osam tisuća eura.

(Foto Grad Pula)U dvorani OŠ Tone Peruško postavljen je novi pod (Foto Grad Pula)

Novi produženi boravak

Zbog problema s kapilarnom vlagom, u Osnovnoj školi Stoja u blagovaonice ugrađen je novi sustav za odvlaživanje vrijedan osam tisuća eura. Izrađena je dokumentacija za sanaciju sanitarnog čvora, a ti će radovi pričekati ljetne praznike.

U Osnovnoj školi Šijana zamijenjen je dio krova u produženom boravku. Investicija je iznosila pet tisuća eura. Također, izvršeni su radovi zamjene dovoda goriva za sustav grijanja škole u vrijednosti tr tisuće eura. U Osnovnu školu Monte Zaro, gdje je u potpunosti saniran prostor produženog boravka, uloženo je 30 tisuća eura. Osim toga, izrađena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju i opremanje kuhinja osnovnih škola Monte Zaro, Stoja i Tone Peruško, a Grad će te projekte prijaviti na natječaj resornog ministarstva.

- Grad kao osnivač osnovnih škola na području Pule ima za cilj kontinuirano ulagati u objekte osnovnoškolskih ustanova, usvrdila je Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter