izbori za mjesne odbore

Filip Zoričić: "IDS ostvario najgori rezultat do sada. Iako su relativni pobjednici - brojke u ogromnom padu"

| Autor: Milan Pavlović
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


"Želio bih zahvaliti svim sugrađankama i sugrađanima koji su izišli na izbore za mjesne odbore za koje držim da nisu ništa manje važni od gradskih ili bilo kojih drugih izbora.

Često ta kvartovska politika "odozdo" otvara sva pitanja koja su važna za uređenje grada, prometovanje, ali i sve ostale teme bitne za građane kojima se bave mjesni odbori.

Čestitam isto tako i svim novoizabranim vijećnicama i vijećnicima svih mjesnih odbora, posebno onima koji su kao nezavisni, bez stranačkog okvira izašli na izbore i pokazali konkretno da ljudi s imenom i prezimenom mogu puno toga prmijeniti.", komentirajući rezultate nedjeljnih izbora za članove vijeća gradskih mjesnih odbora kazao je jutros pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Izborno povjerenstvo izvijestilo je da je na izbore izašlo 12,99 posto upisanih birača s pravom glasa, a relativnu pobjedu odnio je IDS koji je osvojio najveći broj mandata u 16 pulskih mjesnih odbora. Zoričić je kazao kako bi volio da je izlaznost bila već, te je podsjetio kako je na razini one zabilježene u zadnja dva izborna ciklusa na istim izborima.

Što se izbornih rezultata tiče kazao je je IDS ostvario najgori rezultat do sada, te da su im "brojke u ogromnom padu, iako su relativni pobjednici izbora." "To je pokazatelj pravca u kojem će ići ovaj grad, što je dobro nakon toliko godina.

Drago mi je isto da je bilo puno nezavisnih lista, čini mi se više nego ikada. To je dobar znak, stranke više nisu privlačne kao prije. Mi ćemo kao gradska uprava biti svima podjednako na usluzi. Kada je riječ o nezavisnim listama koje su bliske mojoj nezavisnoj listi, s kojima surađujemo, to su Stari Grad, Štinjan, a dobili smo vijećnike na Gregovici, u Šijani, Stoji, Kaštanjeru i Monvidalu.

Odličan posao su napravile nezavisne lista na Busoleru, Verudi, Novoj Verudi i Sisplacu. Volio bih da se sve te nezavisne liste politički okrupne i ujedine, da to bude priča za iduće izbore za mjesne odbore., poručio je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter