u rojcu

Otvorenje multimedijalne instalacije "Simfonija izgubljene bioraznolikosti" Ide Blažičko

| Autor: Glas Istre
Ida Blažičko (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Ida Blažičko (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U Dnevnom Boravku DC-a Rojc će se ovog petka, 16. veljače, u 19.30 sati održati otvorenje multimedijalne instalacije "Simfonija izgubljene bioraznolikosti" autorice Ide Blažičko.

Multimedijalna prostorno-specifična instalacija "Simfonija izgubljene bioraznolikosti" na snažan način obuhvaća spoj umjetnosti, prirode i tehnologije. Osmišljena multimedijalna umjetniška instalacija u svom obliku oslanja se na prirodne forme, u djelu su analizirane akustiške karakteristike željenih zvukova i proučavani prirodni oblici koji ih proizvode. Na temelju tih podataka u suradnji sa stručnjacima izrađuju se akustički oživljeni modeli.

Instalacija je konstruirana tako da posjetitelji kroz nju mogu čuti zvukove trenutno ugroženih životinjskih vrsta, čime se stvara jasna veza između prirode, ljudskog djelovanja i tehnologije. Djelo tako postaje moćan podsjetnik na to koliko naše djelovanje može utjecati na okoliš.

Instalacijom nastalom u suradnji s multimedijalnim umjetnikom i dizajnerom zvuka Alexom Brajkovićem, zvukovi trenutno ugroženih životinja postaju tužna simfonija gotovo izgubljene bioraznolikosti. Korištenjem prirodnih oblika i tehnologije stvara se snažan audio-vizualni doživljaj. "Simfonija izgubljene bioraznolikosti" je poticaj za razmišljanje, djelo koje otvara dijalog važnim ekološkim temama, ali i podsjeća na nezamjenjivu ljepotu i bogatstvo prirodnog svijeta.

Izložba se može pogledati do 23. veljače od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter