projekt pula sjever

Treća sreća: Pulski Vodovod već treći put raspisuje natječaj za veliki infrastrukturni projekt

| Autor: Milan Pavlović
U Tršćanskoj ulici postavljeno je više od kilometra vodovodnih cijevi, rekonstruirani priključni vodovi i izrađena nova hidrantska mreža (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

U Tršćanskoj ulici postavljeno je više od kilometra vodovodnih cijevi, rekonstruirani priključni vodovi i izrađena nova hidrantska mreža (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Nakon dvije poništene javne nabave u kojima su pristigle ponude značajno premašivale iznos raspoloživih sredstava, ovih dana Vodovod Pula treći će puta raspisati javni natječaj te pokušati pronaći partnera s kojim će ugovoriti izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje i vodoopskrbe u sklopu projekta nazvanog "Poboljšanje sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula sjever".

Radi se o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata planiranih u budućem razdoblju na području Pule, Vodnjana i Fažane koji će uključivati izgradnju novih objekata za pročišćavanje otpadnih voda, rekonstrukciju postojećih objekata, uklanjanje starih i neefikasnih sustava, te izgradnju novih sustava za prikupljanje i distribuciju vode.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 45 milijuna eura, a zbog značajnih bespovratnih sredstava odobrenih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti on trebao biti dovršen najkasnije do sredine 2026. godine. No, zbog ponuda koje su značajno premašivale planirani budžet koji ima na raspolaganju Vodovod, još uvijek nije izvjesno kad bi mogla krenuti realizacija najzahtjevnijeg segmenta tog projekta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter