Kod Savudrije
Adriatic golf klub hotela Kempinski ugostio JRE talent&pasion: Prezentacija najboljih hrvatskih mladih kuhara
Adriatic golf klub hotela Kempinski smješten nedaleko Savudrije ugostio je ovogodišnje izdanje JRE talent&pasiona, prezentacije umijeća najboljih hrvatskih mladih kuhara. Kako je poznato JRE je europska, zapravo i svjetska jer joj se prije nekoliko godina pridružila i Australija, restoraterska asocijacija koja okuplja najistaknutije restorane pojedinih država uz uvjet da im kuhinje vode mladi chefovi. Dobra granica mladosti u tom je slučaju postavljena iznad četrdeset godina života, da bi se kasnije prelazilo u počasne članove JRE-a. Kad je riječ o hrvatskom JRE-u, četrnaest njegovih članova, od kojih neki imaju i Michelinovu zvjezdicu, čine zapravo kralježnicu današnje, ali još i više buduće hrvatske gastronomije. Razloga za takav stavi je mnogo, a neprijeporna je činjenica da u tim restoranima stasaju mladi stručnjaci koji će u godinama što dolaze biti ne samo najboljim hrvatskim kuharima nego i središnjim osobama koje će generirati sebi slične, dakle nove hrvatske vrhunske kuhare. Uzmemo li primjerice da će svaki od 14 današnjih JRE chefova u nekoliko godina odgojiti samo tri sebi slična kuhara, te da će tadašnja grupacija od 42 kuhara učiniti to isto, Hrvatska bi unutar razdoblja od desetak godina mogla imati više od stotinu prvoklasnih chefova što bi uistinu bila respektabilna brojka koja bi itekako blagonaklono djelovala i na cjelogodišnjost hrvatskog turizma.