u subotu u pazinu

Koncert Borna Šercar’s Jazziana Croatica

| Autor: Glas Istre
(Foto F.Moretti)

(Foto F.Moretti)


Pučko otvoreno učilište u Pazinu poziva ljubitelje etno-jazza na koncert Borna Šercar’s Jazziana Croatica koji će se održati u Dvorani Istra pazinskoga Spomen doma u subotu, 30. rujna u 20.30 sati.

Jazziana Croatica predvodnica je instrumentalnog etno-jazza-a. Moto ansambla je spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje. Potvrda uspjeha te koncepcije brojni su nastupi diljem svijeta i nagrade (Porini, nagrada Franjo Dugan, nagrada HDS-a, itd.).

Ansambl je osnovan 2009. godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu inspiriranu etno utjecajem te nametnuti nove standarde u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv, hrvatski.

(Foto F.Moretti)(Foto F.Moretti)

Na repertoaru su originalne skladbe inspirirane melosom hrvatskog podneblja i obrade nekih poznatih narodnih tema i etno elemenata iz klasične glazbe (npr.Gotovac – Ero; Bersa – Sunčana polja; Marjane, Marjane; itd.).

Ulaznice se mogu kupiti u upravi Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu radnim danom od 8 do 10 sati i od 13 do 15 sati.

(Foto F.Moretti)(Foto F.Moretti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter