"Maistra Cup"

FOTO / Slovenac Semenič i Slovakinja Košicka trijumfirali na međunarodnom vrsarskom teniskom turniru

| Autor: Glas Istre


Na ovogodišnjem izdanju Maistra Cupa, teniskog turnira za djevojčice i dječake do 14 godina, hrvatski su predstavnici pokazali zavidnu razinu teniskog talenta i vještina, a Vrsar se još jednom dokazao kao izvrstan domaćin te jedinstvena teniska destinacija kojoj se mladi igrači rado vraćaju.

Proteklog je vikenda završeno 36. izdanje Maistra Cupa, uglednog međunarodnog teniskog turnira za djevojčice i dječake do 14 godina, koje se od 18. do 24. rujna održavalo u Vrsaru. Na terenima teniskog centra Petalon mladi tenisači i tenisačice iz 15 zemalja borili su se dragocjene bodove na rang listi Tennis Europe (TE) te naslove pobjednika u pojedinačnim i skupnim kategorijama.

U kategoriji djevojčica, pobjedu i naslov odnijela je Slovakinja Nina Košicka koja je pokazala izuzetnu igru i strategiju te u dva seta, sa 6-2 i 6-4, pobijedila hrvatsku predstavnicu i prvu nositeljicu turnira Sophiju Santos, dok je u kategoriji dječaka najbolji bilo Slovenac Patrik Semenič koji je izuzetnim teniskim talentom i vještinama nadjačao Čeha Thomasa Eversfielda sa 6-3 i 7-5.

U kategoriji parova, turnir za djevojčice osvojile su Slovakinje Nina Košicka i Klara Klieštencova savladavši hrvatsko-slovenski par Aračić Semenič sa 6-2 i 6-1, dok su pobjednici turnira parova za dječake Slovenac Patrik Semenič i Alexander Burmakin koji su u finalu svladali hrvatsko-poljski par Ilić Krupa sa 6-0 i 7-5.

Stotinjak ovogodišnjih natjecatelja iz cijelog svijeta pokazalo je izvanredan teniski talent i sportski duh kroz cijelo natjecanje, a njihove izvedbe zasigurno obećavaju sjajnu budućnost u svijetu tenisa. Ovaj turnir treće kategorije Tennis Europe (TE) odlična je prilika ponajboljim mladim igračima i igračicama da pokažu svoj talent kao što su davno, upravo na istarskim teniskim turnirima u Rovinju i Vrsaru, svoje prve bodove osvajali budući osvajač Roland Garrosa, Thomas Muster, kao i najmlađi pobjednik Wimbledona, Boris Becker.

Danas se Vrsaru susreću teniski profesionalci i rekreativci sa svih strana svijeta koji sudjeluju na mnogobrojnim turnirima, organiziranim školama tenisa i popularnim teniskim kampovima, birajući upravo Vrsar kao atraktivno mjesto koje nudi idealne sportske uvjete tijekom cijele godine.

Organizatori turnira, Teniski klub Galeb, Turistička zajednica općine Vrsar i hotelijerska kompanija Maistra, ponosni su na uspješnu realizaciju događaja, a njihovo dugogodišnje iskustvo u kombinaciji s višegodišnjom tradicijom i vrhunskim sportskim uvjetima u Vrsaru, garancija su uspješnosti Maistra Cupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter