pretkolo kupa hrvatske

Jadran prošao nakon ruleta jedanaesteraca

| Autor: Boris Vidulin
Mate Ivetić (Foto NK Jadran)

Mate Ivetić (Foto NK Jadran)


JADRAN : RADNIK    3 : 2

Utakmica pretkola Kupa Hrvatske: Jadran Poreč - Radnik Križevci 3:2-11m (0:0). Stadion Veli Jože. Gledatelja 250. Sudac: Marino Majstrović (Crikvenica) 5. Pomoćnici: Balen (Rijeka) i Mušković (Kastav). Jedanaesterci: 0:0 Mladen - Marić brani, 0:0 Radman - promašaj, 0:1 Sivonjić, 1:1 Bernobić, 1:1 Mačković - promašaj, 2:1 Ivetić, 2:2 Čondrić, 3:2 Al Tharwan, 3:2 Begonja - Marić brani. Žuti kartoni: Sumić, Radman (Jadran), Čondrić, Gogić, M. Srbljanović (Radnik).

JADRAN: Marić 7,5, Šverko 7, Tošić 6,5 (od 64. Mikloš 6,5), Bamba 6,5 (od 80. Mendiković 6), Al Tharwan 6,5, Jabita 6, Ivetić 7, Sumić 6,5, Bernobić 7, Mattteoni 6,5, Radman 7.

RADNIK: Koprić 7, Bužić 6, Mačković 6,5, Gogić 6, Lesjak 6 (od 45 Ćondrić 6,5), Medić 6 (od 83. Katalenac -), Kuqi 6 (od 83. Begonja 6), K. Srbljanović 6 (od 67. Mladen 6), Ocvirek 6, Kesse 6 (od 67. M. Srbljanović 6), Sivonjić 6.

S posla

I nakon još jedne utakmice, rezultatskim scenarijem iste kao u subotu kada su mreže mirovale nakon 90 minuta, Jadran i Radnik nisu uspjeli postići pogodak. Čak štoviše, ovog puta im to nije uspjelo niti i nakon 120 minuta s obzirom na produžetke. Dojam je kako ga gledatelji ne bi vidjeli da se još uvijek igra.

No, kako se pobjednik treba dobiti, krenulo se u jedanaesterce u kojima je junak bio domaći mladi vratar FIlip Marić, što je i najavio dan ranije za naš list. Ovog puta nije imao prilike iskazati se u igri kao u subotu kada je sačuvao prvenstveni bod brojnim obranama, ali je pokazao da ima instinkt za udarce s "bijele točke". Efektno je dva puta reagirao na udarce križevačkih izvođača jedanaesteraca i porečku momčad odveo u prvo kolo Kupa Hrvatske.

Zanimljivo je kako je čak devet igrača porečke momčadi na susret došlo s posla, promijenili su tek dva u početnoj postavi u odnosu na subotnju utakmicu. Ozlijeđenog Stošića mjenjao je Al Tharwan, a umjesto Mikloša istrčao je Jabita. S druge strane, Radnik je od petka u Taru, i sve što su trebali je trenirati jednom na dan.

Trener Milinović promijenio je pet igrača u odnosu na subotu i trebali su izgledati svježije i odmornije, a to se na jučerašnjoj utakmici nije pokazalo. Jadran je bio bolji, krenuli su odlučnije i življe u utakmicu i to je bilo primjetno na terenu. Kada nisu imali loptu onda su baš svi stajali organizirano iza nje, a kada su je osvojili, brzom tranzicijom pokušavali su prijetiti Kopriću.

Prvi je zaprijetio Ivetić na asistenciju Bernobića, ali je njegov lob udarac završio u rukama gostujućeg vratara. Desetak minuta kasnije pred Koprićem su bili Jabita i Al Tharwan, ali su pomalo nespretno reagirali. Već sljedeći napad prijeti Ivetić jakim, ali za malo nepreciznih, udarcem s 25 metara, a najveću šansu kreirao je Bernobić.

Bio je u trku, dobio povratnu loptu na više od dvadeset metara i odlično pucao pod gredu, no Koprić ju je nebeskim skokom obranio. Radnik je prijetio samo jednom, loptu je zaustavila greda kada ju je pogodio Kesse glavom s pet metara.

Šokovi

Vrućina bez daška vjetra, ali i i subotnji susret, vidno su iscrpili sve aktere pa je drugi dio bio znatno slabiji i usporeniji. Radnik je uputio tek dva udarca u okvir gola, ali tek toliko da se vratar Marić nakloni i uhvati loptu, učinili su to Medić i Ocvirek. Porečani mogu žaliti za velikom priliko Mikloša. Tek što je ušao u igru iznenada se pojavio u prilici s 12 metara sam pred vratarem, ali je bio spor i neodlučan, kao da se prestrašio prilika pa je gostujuća obrana otklonila opasnost.

U produžecima, računajući oba, sve do posljednje minute nije bilo uzbuđenja, tek po jedan udarac sa svake strane koji je bio odviše neprecizan da vratari reagiraju, a onda u zadnjim sekundama "šokovi".

U onom prvom sudac je prekinuo kontru, a u drugom, također u posljednjoj sekundi drugog produžetka, nakon ubačaja, porečka komčad tražila je kazneni udarac zbog igranja rukom. To se uistinu i dogodilo, no kako je igrač Radnika napucao sam sebe, to nije kažnjivo pa je završilo 0:0 i krenulo se u raspucavanje s "bijele točke".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter