kup hrvatske

Repriza utakmice u Poreču: Jadran preko Radnika do uglednog prvoligaša

| Autor: Boris Vidulin
(Foto NK Jadran)

(Foto NK Jadran)


Sličan se scenarij dogodio i prošle godine. Jadran je u utakmici Kupa Hrvatske i prvenstvenu utakmicu imao s istim protivnikom u razmaku od samo nekoliko dana. Tada je najprije odigran kup susret, pobijedili su Mladost iz Ždralova 2:1, da bi nekoliko dana kasnije protiv istog protivnika, ponovo u Poreču izgubili 0:4.

Ove godine najprije je odigran prvenstveni susret (0:0), a tri dana kasnije, odnosno danas, na rasporedu je utakmica Kupa Hrvatske protiv Radnika iz Križevaca. Junak prvog susreta bio je Filip Marić, 19- godišnji vratar koji se u prvom službenom susretu na Velom Joži predstavio u jako dobrom izdanju. Danas je prilika da nastavi na isti način.

Agresivniji

- Bilo bi dobro da nastavim na isti način, da ostanem čiste mreže, a da moji suigrači u napadu zabiju iz pokoje prilike. Vjerujem da možemo igrati na drugačiji način, onako kako je to izgledalo u nastavku utakmice kada smo u nekim dijelovima bili i bolji i imali izrazitije prilike. U prvom dijelu su gosti imali pritisak i znam da se svatko s tim nosi na svoj način, ali meni kao vrataru nije problem.

Ne osjećam nikakav stres ako se igra ispred našeg gola, ako protivnik konstantno pritišće. Dakle, spreman sam na golu ako se uglavnom igra na naših tridesetak metara, znam da mogu ponoviti obrane koje su se dogodile u subotu, a spreman sam i biti dio vremena sam na svojoj polovici - kroz smijeh je najavio Filip Marić.

Ne smatra da će utakmica biti puno drugačija.

- Sada se znamo, oni znaju što mogu očekivati od nas i vjerujem da će neke stvari promijeniti kako bi u konačnici rezultat bio drugačiji. No, znamo i mi njih i siguran sam da ćemo izaći na teren agresivniji i odlučniji nego u subotu u prvom dijelu susreta. Problem bi mogla biti vrućina, prošli smo susret igrali u 17.30 sati i bilo je izuzetno vruće, sada na još topliji dan i igramo sat vremena ranije i biti će pakleno.

Istina, kako nama, tako i njima, pa će prednost imati onaj koji se prije prilagodi - reći će vratar Jadrana i napomenuti da je spreman i ukoliko utakmicu trebaju odlučiti jedanaesterci. - Branio sam u mlađim kategorijama Osijeka neke kup utakmice i mogu reći da sam bio uspješan te da mi nije strano obraniti udarce s 11 metara.

Momčad Jadana će sigurno izgledati drugačije, ne posve jer trener Dalibor Šuran niti nema veliki broj igrača na raspolaganju. Puno toga će ovisiti o Vedranu Radmanu i Stefanu Stošiću. Naime, prvi se požalio na bol u prsima, drugi na bol kuka pa će početna postava uvelike ovisiti o njihovom zdravstvenom stanju, Ukoliko bude spreman za igru, Radman definitivno neće u zadnji obrambeni red kako je to bilo u prvom kolu iz jednostavnog razloga što ga sljedeće kolo neće biti zbog privatnih obaveza pa će na tom mjestu trener isprobati neko drugo ime.

Rani susret

Radnik je u Poreč doputovao s 26 igrača, njih dvadeset našlo je mjesto u zapisniku u subotu dok su šestorica preselila na tribinu. Trener gostiju nije znao reći u kakvom će sastavu igrati, ali će sva šestorica s tribine preseliti, ili na klupu, ili čak u početnu postavu. Na taj će način osvježiti momčad i to bi trebala biti lagana prednost gostiju jer Jadran nema te mogućnosti.

Susret se igra već u 16.30 sati, razlog je u činjenici da bi se mogao dogoditi neriješeni rezultat nakon isteka devedeset minuta pa se ulazi u produžetke od pola sata, a nakon toga eventualno i raspucavanje s jedanaest metara.

Suci današnjeg susreta dolaze iz susjedne županije, Marino Majstrović kao glavni sudac je iz Crikvenice, prvi pomoćnik Marko Balen iz Rijeke dok su drugi pomoćni sudac i onaj četvrti, Mauro Mušković i Ivan Šantić, iz Kastva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter