prva žnl

Vodnjanci tijesno svladali Dajlu, Istra-Pula trećom pobjedom izbila na vrh

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Boris Vidulin)

(Snimio Boris Vidulin)


VODNJAN : DAJLA      3 : 2

Igralište: SRC Guido Vodopia. Gledatelja: 100. Sudac: Karlo Terković (Kršan). Pomoćnici: Starčević (Štinjan), Belavić (Salakovci). Strijelci: 1:0 Martinović (38), 1:1 Bučić (45), 2:1 Topić (45), 3:1 Ed. Kruškić (68), 3:2 Kuzmanović (86). Žuti kartoni: Ed. Kruškić, Manojlovski, Drandić (Vodnjan), Čaušević (Dajla).

VODNJAN: Čajo, Breljak (od 46. Em. Kruškić), Topić, Drandić, Marković (od 72. Aljić), F. Marjanović, Haliti (od 80. N. Marjanović), Ed. Kruškić (od 80. Balen), Martinović (od 60. Mošnja), Soprek, Manojlovski.

DAJLA: Milanović (od 46. Acquavita), Mujanović, Ferenc (od 80. Petrović), Čuk, Husanović (od 70. Husanović), Bučić, Nedeljković (od 46. Stojić), Čaušević (od 59. Jalušić), Ribić, Bašić, Kuzmanović.

U premijernom nastupu na svom terenu, prve dvije utakmice odigrali su kao gosti i upisali pobjedu i poraz, Vodnjan je zasluženo nadvisio goste iz Dajle.

Ozljeda vratara

Bili su bolji upravo za taj jedan pogodak više u prvom dijelu, kojeg su dali duboko u sudačkoj nadoknadi vremena. Gosti mogu žaliti za nekim prilikama koje su propustili, prije svega kada su izbacili Ivana Babića u kontre, no svaki put je bio za malo kratak, odnosno Tomislav Čajo je bio brži.

Činjenica da su drugi dio bili bez vratara, kod prvog gola ozlijedio im se Vid Milanović pa je na gol stao igrač sredine terena Žiga Čuk, nije utjecala na rezultat. Nekoliko puta je intervenirao onako kako to čine vratari, a čak je i kod onog jedinog pogotka dodirnuo loptu, ali je bio prekratak.

Sve vrijedno spomena dogodilo se pred sam kraj prvog poluvremena. Vodnjan je poveo nakon jednog ubačaja kada su pred golom ostali ležati gostujući igrač i vratar, lopta je došla na drugu stranu, a najmlađi igrač na terenu Marin Martinović zakucao ju je u mrežu. Žalit će se Dajla, tražiti prekršaj pred svojim golom, navoditi kako je domaći igrač zakačio vratara, no sudac nije bio takvog mišljenja, čak je dotrčao i do drugog pomoćnika ne bi li mu on objasnio situaciju, a kako ni on u gužvi nije vidio ništa, pokazao je put centra - 1:0.

Brzo su se gosti pribrali, već sljedeći napad su prvi udarac u okvir gola pretvorili u izjednačenje. Bučić je jako i precizno s vrha kaznenog prostora pogodio sam kut nemoćnog vratara - 1:1. I onda u šestoj minuti nadoknade vremena Topić jednu odbijenu loptu s deset metara nejakim udarcem šalje u okvir, vratar brani, ali u padu lopta ipak iznad njega ulazi u mrežu - 2:1. Da je Milanović ozbiljno ozlijeđen pokazalo se kada se u nastavku utakmice nije pojavio na terenu već je upućen u bolnicu s obzirom da je otežano disao.

Dva crvena

Niti nastavak nije bio bogat prilikama, domaćin donekle povučeniji, a kada je Ed. Kruškić iz jedne kontre pogodio za 3:1, pucao je s 15 metara i uz pomoć vratnice postigao gol, moglo se pretpostaviti da je susret riješen. Ipak, pogodak Kuzmanovića unio je mali nemir u domaće redove, ali više nije bilo vremena za još jedno izjednačenje.

Istra iz Pule nastavlja s odličnim rezultatima pod vodstvom povratnika na klupu, Steve Dabića. Od ukupno 11 golova, njih pet su dali u prvom dijelu susreta, što znači da odmah na početku "ubiju" protivnika. Iznimka nije bio ni Višnjan gdje su Puljnai preko Marka Božca jednom i Gabrijela Divkovića dvaput poveli s tri gola razlike. U nastavku se domaćin pokušao vratiti preko Gianluce Banka, ali je ponovo svojim trećim pogotkom Gabrijel Divković pogodio za tri razlike.

U Marčani nije bilo golova, ali ni prilika. Ni igra nije bila na razini pa je možda svakoj momčadi i onaj jedan bod previše s obzirom na prikazano.

Derbi istoka Istre na Vinežu bio je miroljubiv samo po rezultatu, već nakon dvadeset minuta bilo je 1:1, pogodili su Vito Juran za goste, a An Lee Krasnići je izjednačio. Uz dva crvena kartona, Ervinu Čudiću i Ninu Marčacu, sudac Dalibor Šekuljica pokazao je devet žutih, onako kako i priliči derbiju susjeda.

Veli Vrh je došao do velikog boda u Dajli, ali je jučer već drugu domaću utakmicu izgubio, ovog puta od Vrsara 2:1. Josip Pavišić je donio vodstvo gostima, Mihael Maras izjednačio i onda je u 94. minuti Antonio Pršurić pogodio za prvi trobod Vrsara. Štinjan i Mladost RS svoj susret igraju drugu srijedu u 17 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter