kup

Rijeka slavila u jačem i ozbiljnijem treningu, srčanim gostima iz Opuzena pljesak

| Autor: Denis Frančišković
(Snimio Sergej Drechsler / Novi list)

(Snimio Sergej Drechsler / Novi list)


Nogometaši Rijeke potvrdili su ulogu velikog favorita i na kartu kvalitete i pristupa zaigravši od početka u jakom sastavu izbacili Neretvanca izborivši osminu finala SuperSport Kupa u kojem imaju tradicionalno naglašene ambicije.

Srčani gosti iz Opuzena, formalno trećeligaš, a u četvrtom razredu hrvatskog nogometa, dobro su se držali većim dijelom susreta i zaslužili čestitke, momčad im u konačnici vrijedi tek deset tisuća eura nasuprot onoj riječkoj od gotovo 35 milijuna eura, no solidno su parirali Riječanima koji su odigrali na rutinu, ali s velikom ozbiljnošću. Upravo to je potencirao trener Radomir Đalović u najavi susreta znajući sve što sa sobom nosi prevrtljivi Kup, a što su Bijeli ne tako davno osjetili na svojoj koži u Bijelom Brdu.

Bio je to u biti jači i ozbiljniji trening u kojem nije bilo naglašenog inteziteta, ali dobra najava za dolazak Šibenika na Rujevicu. I sve je poprilično obradovalo navijače koji su se okupili u solidnom broju i mogli uživati prije svega u asistencijima Fruka, ali znali se i našaliti i na račun brojnih promašaja Djouahre koji nikako da uhvati realizatorski ritam. Pa niti protiv nižerazrednog kluba…

U konačnici pljesak su pobrali i gosti od riječkih navijača, a domaći po običaju prolaz proslavili uz Armadu na sjeveru.

Dvije šanse

Rijeka je od početka očekivano vodila i kontrolirala igru, ali niti gosti nisu ostavili loš dojam. Naprotiv, dobro su izgledali obrambeno, kombinatorno, a stvorili su u prvom poluvremenu i dvije dobre šanse. I to već u 4. minuti kada je Mikulić poput šila ušao između dva obrambena igrača u šesnaestercu i pucao kraj gola. Rijeka je brzo malo “ohladila” goste, u 10. minuti Bogojević je s desne strane usporedo s korner crtom dobro asistirao za Andrića u petercu kojem nije bilo teško ponetirati iz blizine – 0:1.

U jeku dominacije Bijeli su stvorili dvije poluprigode s distance. Prvo je Fruk (17′) s 18 metara poluvisoko i silovito tukao kraj vratnice, a zatim Andrić (19′) nakon dobre akcije sa 16 metara loše visoko preko gola.

Jako lijepu akciju Riječani su izveli u 23. minuti, Pašalić je proigrao Fruka na desnoj strani, on iz prve poslao loptu do Djouahre koji je pucao preko grede.

Dobro posloženi gosti uzvratili su na sličan način, samo opasnije. U 31. minuti u nekoliko poteza složili su obećavajuću akciju, lopta došla do Bajkuše na otvorenom udarcu na 17 metara koji nije okolišao, a prizemna lopta protegla je Posavca i završila kraj stative.

Rijeka je udvostručila vodstvo u 33. minuti, a pola posla obavio je Fruk sjajnim proigravanjem Pašalića sa sredine terena. Rijekin desnokrilni napadač izašao je sam pred vratara i rutinski prizemno poentirao poslavši loptu ispod njega – 0:2.

Nakon toga publiku je sve više počeo zabavljati Djouahra, svojim potezima, ali i promašajima. U 36. minuti jako dobre su šanse u istoj minuti propustli i Djouahra i Andrić.

Radeljić iz blizine

Početkom drugog poluvremena Đalović se odmah odlučio za trostruku zamjenu i šansu dao svježim prinovama, Perici, Gojaku i Rukavini. Rijekin strateg u potpunosti je ojačao ofenzivu, želeći prije svega na djelu vidjeti dvojac (Perić, Gojak) od kojeg se puno očekuje u nastavku sezone, a koji je u zaostatku s formom i treninzima.

Rukavina je djelovao rastrčaniji na lijevom krilu, a u 51. minuti umalo je silovitim udarcem pogodio mrežu, lopta je s 12 metara prohujala iznad rašlji. No, kad nije išlo tako išlo je opet iz poduzetnosti i inicijative Fruka. U 60. minuti Rijekin je veznjak ubacio na vrh peterca, Perica skočio i udarcem glavom pogodio vratnicu, odbijanac je došao na glavu kapetana Radeljića koji je glavom od vratnice smjestio loptu u mrežu iz blizine – 0:3.

Do kraja utakmice gosti su ozbiljno shvatili nadmetanje s Bijelima, nisu gubili kompas, naprotiv. Jedno vrijeme prebacili su težište igre na riječku polovicu. I za to bili nagrađeni. U 83. minuti Krešimir Medić s 20-ak metara efektnim je udarcem pogodio sami kut Posavca za slavlje gostiju – 1:3.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter