četvrta liga

Istarske momčadi maksimalnog učinka krenule u novo prvenstvo

| Autor: Boris Vidulin
(Foto: NK Funtana)

(Foto: NK Funtana)


Nakon prva dva kola Funtana i Umag vodeće su momčadi Četvrte lige NS Rijeka s dvije uvjerljive pobjede i bez primljenog pogotka. Zahvaljujući činjenici da je Funtana postigla devet pogodaka, a Umag osam, Funtanjani su trenutno vodeći klub lige. Uz to imaju najboljeg strijelca, zapravo dva najbolja, Abel Peteh s pet te Robert Vlizlo s tri pogotka u prvih 180 minuta igre.

- Naravno da sam zadovoljan kako je to sve izgledalo u prva dva kola, mogu reći da je moja igra daleko iznad onog što sam očekivao. Jako me dobro krenulo i samo neka tako traje, a momčadska igra je na razini očekivanog. Znamo koliko vrijedimo, znamo što možemo i htjeli smo ove sezone, gledajući raspored, početi što bolje i ući dobro u sezonu jer start puno znači za atmosferu. I uspjeli smo - sa zadovoljstvom je istaknuo vođa napada Funtane Abel Peteh.

Bez pritiska

Mnogi će reći kako rezultat izgleda bolje od igre no Peteh smatra da je jedno plod drugoga.

- Mislim, ako igramo dobro, a igramo, onda dođe i rezultat. Ne znam, možda se oni vode činjenicom da smo se i protiv LIžnjana i Otočca mučili prvi dio susreta, ali smo onda proradili, a igra se svih devedeset minuta. Istina, Ližnjan je u prvom kolu imao kazneni udarac, spasio nas je vratar MIlocani, podignuo nas i onda smo krenuli i bili na razini. Mučili smo se i protiv Otočca, oni idu, onako, muški i agresivno, to smo i očekivali i imali su dvostruki blok pred golom kojeg smo uspjeli »razbiti« tek nakon sat vremena igre, a onda nam se otvorilo i opet smo bili uvjerljivi.

Ambicije sežu samo do ulaska u play off.

- Prije svega želimo biti među prvih šest klubova kako bi igrali »gornju ligu« bez ikakvog pritiska. Opet, cilj je biti što bolji i ako nam se pruži mogućnost naravno da smo spremni upustiti se u borbu za prvo mjesto. No polako, tek smo počeli, ne treba gledati previše daleko. U subotu igramo protiv makarskog Borca, znamo što očekivati od njih, znamo da su fizički jači od nas, ali to je sve što im priznamo. Igrat ćemo kao i do sada i vjerujem u nastavak pozitivnog niza.

Širina Umaga

Pohvalno se izrazio i o ostalim klubovima iz Istre.

- Umag je naš »ljuti » protivnik i počeli su odlično, što se moglo očekivati. Bit će to velika borba za nekoliko prvih mjesta jer su tu i OŠK i Lokomotiva. Žminj je kvalitetniji nego lani, iskusniji za jednu sezonu, pa im predviđam da će biti bolje plasirani dok su Mladost i Ližnjan samo trenutno na dnu. Fažanci su imali težak raspored, malo tko može očekivati bodove u Umagu, ili protiv OŠK-a gdje god igrali. Oni su imali tu nesreću da igraju baš protiv njih. Ližnjan je novak u ligi, treba neko vrijeme da se priviknu, a onako kako su igrali protiv nas na početku susreta zalog je da će se vrlo brzo podignuti na ljestvici - predvidio je Peteh.

Drugoplasirani Umag nije imao milosti u Klani, visokih 5:0 veseli, a još više činjenica da je osam golova postiglo čak šest različitih igrača, što daje širinu. Poentriali su Roko Sirotić, David Krčalič, Jan Manić i Dejan Đurićin, uz autogol domaćina.

Na sredini ljestvice je Žminj, koji je također bez poraza. U subotu su bili bolji od Borca, Alen Damijanić dva puta, Marko Lepinjica i Marin Križanac, bili su strijelci za jako dobar start u novu sezonu. Mladost i Ližnjan su loše ušli u sezonu i doživjeli dva uvjerljiva poraza na samom startu. Mladost je i drugu kolo poražena s tri razlike, ovog puta su i sami postigli tri pogotka, FIlip Lazendić, Almir Haliloivić i Edi Butković su bili egzekutori, ali je to bilo premalo jer je aktualni prvak lige OŠK Omišalj pogodio je fažansku mrežu šest puta.

LIžnjan je nakon šest primljenih pogodaka na premijeri sada stao na pet. Protiv jednog od favorita lige, riječke Lokomotive, imali su egal do kraja prvog dijela, gol je postigao Saša Urošević, ali su onda posustali i sredinu nastavka posve se raspali. Tek je u sudačkoj nadoknadi Dragiša Adžić smanjio prednost protivnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter