SAŠA BJELANOVIĆ, Sportski direktor istre 1961

Postoji još mogućnost dovođenja slobodnih igrača. Dogovoren je Luka Bogdan, a tražimo veznog igrača

| Autor: Roberto Car
Saša Bjelanović (Arhiva Glasa Istre)

Saša Bjelanović (Arhiva Glasa Istre)


Prijelazni rok u HNL-u je zaključen, klubovi se još mogu pojačati tek dovođenjem slobodnih igrača. Nakon što su u Istri 1961 odlično otvorili prijelazni rok, uslijedilo je zatišje, a potom razočaranje jer najavljeni »kapitalac« nije pojačao »zeleno-žute«. Dakako, zbog toga su navijači nezadovoljstvo iskazali prozivanjem uprave kluba, odnosno sportskog direktora Saše Bjelanovića. Stoga smo baš od Bjelanovića zatražili da iznese svoje viđenje prijelaznog roka pulskog kluba i to u trenucima dok je dogovarana suradnjom s najnovijim pojačanjem.

Postoji li još uvijek mogućnost da se sad dovede neki igrač?

- Postoji mogućnost. Prijelazni rok je zatvoren što se tiče odlazaka, ali što se tiče dolazaka postoji još mogućnost dovođenja slobodnih igrača i radimo na tome - rekao je Saša Bjelanović. - Pokušavamo ne dovoditi igrača reda radi, nego da ima neku logiku, u smislu onoga što mi želimo. Opet, ograničenih smo mogućnosti jer tržište slobodnih igrača nije toliko veliko. Ima ih za sve, od top klubova do onih najmanjih, ali mi se moramo fokusirati na ono što možemo dovesti, da ono što dovedemo podigne našu razinu. Mi smo sad malo tanji u veznoj liniji. No, komuniciram s trenerom Tramezzanijem i on zasad ne vidi neki veliki problem u tome. On je jedan od trenera koji se apsolutno nije oglašavao u ovom prijelaznom roku. Radi s onim što ima. Važna mu je grupa, važni su mu igrači koje ima i njih drži, oni su mu najvažniji. Opet, sve odluke vezane za dolaske i odlaske su napravljene u koordinaciji s trenerom. Dovest ćemo igrača ako smatramo da nam može donijeti nešto, gledano kratkoročno ili dugoročno, ali ništa na silu.

Prvi dolazak je već dogovoren?

- Doveli smo Luku Bogdana, iskusnog stopera kojeg bi pripremali za drugi dio sezone. Nešto slično Anti Majstoroviću. Riječ je o igraču koji je imao dulju stanku uz operaciju koljena i dali bi mu vremena da se vrati u natjecateljski ritam te da nas pojača za proljetnu polusezonu. Naravno, tada bi imali previše stopera jer ih sad s Bogdanom imamo čak sedam, pa bi nekoga na zimu prodali ili otpustili.

Za razliku od stopera, u veznoj je liniji sad manjak igrača nakon prodaje Petrusenka. Spala je sredina na samo tri igrača, Blagojevića, Ćalušića i Maurića. Pričalo se o dovođenju »box to box« igrača, da li je bila riječ o Ameru Gojaku koji je završio u Rijeci?

- Da, Gojak je bio u pitanju. Bili smo u pregovorima s njim, nažalost nije se realiziralo i odlučio je otići u Rijeku. U trenucima kad su nam iz Vitorije dali zeleno svjetlo za njegovo dovođenje, on je već potpisao za Rijeku, tako da smo ostali bez tog »kapitalca« kojeg smo, iskreno, svi željeli i očekivali. Nismo uspjeli ovaj put, a možda je i njemu bio zov Rijeke privlačniji.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter