Poznati polufinalisti doigravanja za prvaka Hrvatske

Puljani s prednošću domaćinstva na Dinamo

| Autor: Ivica Cerovac
PRIŽELJKUJE OLMISSUM U FINALU - David Mataja (Snimila: Leona Teodorović)

PRIŽELJKUJE OLMISSUM U FINALU - David Mataja (Snimila: Leona Teodorović)


Četiri prva nositelja izborila su prolazak u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske u futsalu, a pritom je samo Dinamo morao igrati majstoricu, dok su Square, Olmissum i Stanoinvest Futsal Pula četvrtfinale preskočili u dvokoraku.

- Nošena domaćom publikom Torcida je uspjela u Splitu pobijediti Dinamo nakon produžetaka, ali u obje utakmice u Zagrebu nije imala nikakve šanse, o čemu svjedoče i rezultati 6:1 i 6:0. Olmissum je svladao Novo vrijeme 3:1 doma i 2:0 u gostima, a Makarani pritom nisu izgledali onako kako smo ih navikli gledati. Ne bih rekao da su se predali, ali sa strane se činilo kao da nisu bili sto posto unutra. Nakon 5:1 u Dubrovniku očekivao sam da bi Osječani mogli malo zakomplicirati na domaćem terenu, ali Square ima kvalitetniju momčad i to je pokazao te s 3:1 prošao dalje - osvrnuo se David Mataja, kapetan SF Pule.

Nijanse

- Što se tiče nas, zasluženo smo prošli Crnicu, ali nije bilo tako lagano kao što to sugeriraju dvije 4:0 pobjede. Lošije smo ušli u obje utakmice, no zato je Gozi bio na razini, a onda smo u preostalih 30-ak minuta bili puno bolja momčad.

Puljani su do obje pobjede nad Šibenčanima stigli po sličnom scenariju. U svlačionice su otišli s minimalnom prednošću uz pogodak postignut u 15. odnosno 16. minuti, a onda su u nastavku u 24. minuti drugi put zatresli protivničku mrežu i potom do kraja zaokružili »poker«.

- U obje utakmice se presudnim pokazao drugi pogodak, jer smo s njim smirili Šibenčane, oni su malo potonuli i potom smo samo potvrdili pobjedu - rekao je Mataja. - U 18 kola regularnog dijela prvenstva samo na jednoj utakmici nismo primili pogodak, a sad smo uspjeli povezati dvije s »čistom mrežom«. Neka se samo tako nastavi i nećemo se žaliti, bilo bi to idealno jer ipak je pred nama najbitniji dio sezone.

Polufinale se igra na tri pobjede. Puljane očekuje dvoboj s Dinamom, a prve dvije utakmice na rasporedu su 19. i 21. travnja u Puli.

- Ove smo sezone puno bolje igrali na gostovanjima i s te strane ne bih rekao da će nam domaći teren biti velika prednost. Usto će i pritisak biti na nama, no dat ćemo sve od sebe da slavimo u obje pulske utakmice i potom u Zagrebu izborimo finale - istaknuo je Mataja. - Premda smo se tijekom sezone dobro uigrali, njihov kostur momčadi je već duži niz godina na okupu i to bi mogla biti mala prednost za Dinamo. Našu vidim u većoj širini igračkog kadra, jer imamo desetoricu koja mogu biti na terenu, a da se ne vidi razlika. S druge strane, Dinamo ima odličnu prvu petorku, ali kad im uđu igrači s klupe to ipak nije ta razina. U konačnici će ipak nijanse presuđivati, tko će taj dan imati više inspiracije, čiji će vratar biti raspoloženiji i na čiju će se stranu okrenuti sportska sreća, a veliku ulogu mogli bi igrati kartoni i eventualne ozljede, kao i umor. Mi imamo u reprezentaciji samo Vukmira i mene, a Dinamo čak petoricu igrača i možda ih to bude malo kočilo.

Omiš je bliži

Neizvjesno će biti i drugo polufinale između Squarea i Olmissuma.

- Square ima prednost domaćeg terena, ali Omišani su ove sezone dvaput slavili u Dubrovniku, u prvenstvu i Kupu te će i u tom dvoboju odlučivati sitnice. Osobno, volio bih da za naslov igramo protiv Olmissuma, manje zbog prednosti domaćeg terena, a više radi toga što nam je Omiš bliže od Dubrovnika. No, idemo mi prvo izboriti finale, a onda neka nam dođe bilo tko - zaključio je Mataja.

Protiv Poljaka za SP

U subotu se okuplja hrvatska reprezentacija pred dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dvije utakmice protiv Poljske koje su na rasporedu 12. i 16. travnja.

- Od tri moguća dobili smo najtežeg protivnika, ali da nam je netko pred početak kvalifikacija rekao da ćemo s Poljskom igrati odlučujuće utakmice, odmah bi pristali. Smatrao bih neuspjehom da ne prođemo - decidiran je Mataja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter