FUTSAL

Dubrovčani na krilima Brazilca Dos Santosa do tri boda

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Marko Prpic/Pixsell)

(Snimio Marko Prpic/Pixsell)


Stanoinvest Futsal Pula poražena je u prvoj domaćoj utakmici nove sezone. Nakon 7:4 trijumfa nad splitskom Torcidom, 300-tinjak gledatelja okupljenih u Domu sportova "Mate Parlov" nadalo se kako bi se gostujućem trobodu mogao priključiti i domaći, ali sve je ostalo samo na nadi. Igrači Squarea, predvođeni odličnim Brazilcem Guilhermeom Dos Santosom čija je "papirologija" riješena dan pred utakmicu, nisu se složili s tim scenarijem i stigli su do pobjede, druge uzastopne prvenstvene u Puli. Umalo su Dubrovčani i reprizirali lanjskih 2:3, ali 26 sekundi prije kraja odlučili su odagnati svaku sumnju i četvrtim pogotkom "zapečatiti" zasluženu pobjedu.

Početak susreta obilježile su odlične intervencije vratara, a onda su u 10. minuti gosti dočekali domaću pogrešku i stigli do vodstva. Nepotrebno je "Chus" Blazquez petljao ispred svog gola, Dos Santos mu je oduzeo loptu i kad mu je Gozi krenuo u susret nesebično je proslijedio do Džankovića, kojem nije bilo teško zatresti nebranjenu mrežu. Pokušali su Puljani brzo uzvratiti, no božica Fortuna nije im bila naklonjena te je unutar jedne minute Dean Moravac dvaput zatresao vratnicu, prvo nakon auta, a potom snažnim udarcem iz slobodnog udarca s 15 metara. Dubrovčani su čekali novu pogrešku koju su dočekali u 19. minuti kad je Lintula presjekao Bilićev pokušaj dodavanja petom, no udarac koji je uslijedio uspio je Gozi zaustaviti.

Otišlo se tako u svlačionice pri rezultatu 0:1, a nastavak je krenuo ofenzivom Puljana. Dean Moravac nije uspio u situaciji "jedan na jedan" nadmudriti Primića, kad je hrvatski reprezentativni golman već bio svladan Vukmir je zatresao mrežu s vanjske strane, a onda je u 25. minuti stiglo izjednačenje. Bilić je izveo korner s lijeve strane i prebacio loptu preko buketa igrača koji su se nagurali u šestercu do Echavarrije, a kolumbijski reprezentativac ju je "stisnuo" volejem i s devet metara poslao u rašlje, neobranjivo čak i za odličnog Primića.

Podigao je sjajan pogodak temperaturu na tribinama na kojima su se gledatelji ionako kuhali na 27-28 stupnjeva, no četiri minute kasnije sve ih je skupa "zaledio" Dos Santos. Probio je Brazilac desnu stranu, gurnuo loptu u sredinu za Duvančića i odjurio pred pulski gol. Duvančić je dodao loptu Lintuli, finski reprezentativac uputio pokušaj koji je bio između udarca i ubačaja, a u gužvi koja se stvorila ispred Gozija najspretniji je bio Dos Santos i pokraj Grilla zatresao domaću mrežu. Nisu se Puljani stigli niti snaći, a već su 38 sekundi kasnije ponovno kapitulirali nakon akcije kojom je Dos Santos potvrdio epitet prvog imena utakmice. Napravio je Brazilac dar-mar po desnoj strani, prošao Echavarriju kao da ga nema i gurnuo loptu koja je prošla pored Gozija i kroz noge Deana Moravca, idealno za Duvančića koji ju je s jednog metra "zakucao" u mrežu.

Reagirao je domaći trener Castillo i pozvao time-out, nakon kojeg su Puljani završnih deset minuta odigrali s golmanom-igračem, a dres druge boje obukao je Chus. Upravo je on, nakon šest minuta neopasnog kruženja lopte oko gostujućeg obrambenog bloka, mlako pucao u Primića, a golman Squarea je ulovio loptu i potom preko cijelog terena pogodio vratnicu. Nije to omelo domaću momčad koja je nastavila napadati s čovjekom više u polju i ta im se taktika isplatila na ulasku u pretposljednju minutu, kad je Grillo iz auta uposlio Chusa, koji je prizemnim udarcem s 12 metara pogodio bliži kut.

Mogla se Futsal Pula u istoj minuti u potpunosti vratiti u život, ali loše je reagirao Grillo kojeg je Daniel Moravac pronašao samog na drugoj vratnici, no Argentinac je poslao loptu u mrežu s vanjske strane. Kazna za propušteno stigla je 26 sekundi prije kraja utakmice, kad je mlaki pokušaj Bilića završio u nogama Cvjetkovića, nakon čega je gostujući kapetan preko cijelog terena poslao loptu u nebranjenu mrežu i potvrdio pobjedu.

- Dobro smo ušli u utakmicu, visoko pritiskali protivnika ne dopuštajući mu da razvije igru, ali onda smo napravili malu pogrešku u izgradnji akcije i primili pogodak nakon kojeg je sve bilo drugačije. Morali smo mijenjati i više pokušavati igrati jedan na jedan, nastavili smo pritiskati i ubrzali ritam utakmice te su gosti patili u završnici prvog poluvremena. Nastavak smo dobro otvorili, i dalje pritiskali te izjednačili. a onda nas je mali detalj u situaciji jedan na jedan koštao drugog pogotka. Prebrzo smo potom primili trećeg i teško se potom bilo vratiti - rekao je trener Stanoinvest Futsal Pule Alvaro Martinez Castillo. - Slijedi reprezentativna stanka tijekom koje nemamo u planu odigrati prijateljsku utakmicu. Nova smo momčad, puno je novih lica u našim redovima te ćemo iskoristit ovu pauzu da korigiramo neke stvari i još se bolje upoznamo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter