Women in Nautica

U Zagrebu se održava prva konferencija o ženama u nautičkoj industriji, a organizatorica je Puležanka

| Autor: Doria Mohorović
(Screenshot Instagram)

(Screenshot Instagram)


U Zagrebu se upravo održava prvo izdanje konferencije "Women in Nautica - Snaga žena u nautičkoj industriji", organizirane od strane pulske tvrtke Navela i inicijative Misli more, uz podršku HUP – Udruge nautičkog sektora.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Ova konferencija okuplja istaknuta imena iz globalne nautičke industrije, pa tako se među sudionicama konferencije nalaze renomirane stručnjakinje poput Shiori Nagate iz Japana, Giulie Polli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Delphine Planes iz Francuske, te Josie Tucci iz Sjedinjenih Američkih Država. Iz Hrvatske sudjeluju Puljanke Nevenka Čalić i Ana Čalić, Tihana Tadinac i Nina Perko, dok Sloveniju predstavlja Janja Cerar.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Osim njih, na panelima će sudjelovati i ugledni predstavnici poput Roka Vuletića, predsjednika Uprave Brodogradilišta Iskra, Philipa Easthilla, glavnog tajnika European Boating Industry (EBI) te Ivice Kostelića, bivšeg alpskog skijaša i profesionalnog regatnog jedriličara.

Konferencija nudi raznovrsne panel diskusije koje se bave temama kao što su vizija i transformacija hrvatske nautike do 2040. godine, budući trendovi u industriji te upotreba umjetne inteligencije. Jedna od ključnih tema je i dugogodišnja strategija za održivi razvoj, koja se fokusira na očuvanje mora i okoliša.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Kako je istaknuto, cilj susreta je pojačati identitet hrvatske nautičke industrije u odnosu na globalno tržište, istovremeno podižući svijest o važnosti očuvanja prirode. Osim toga, konferencija teži uključivanju mladih generacija u nautičku industriju, stvarajući prostor za nove ideje i inovacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter