MAURIZIO MONTI I KAREN LIM

BRAČNI PAR ZAMIJENIO SINGAPUR I ŠVICARSKU ZA PULU. Otvorili restoran s azijskim specijalitetima u centru grada

Želim da ljudi bolje upoznaju gastronomsku kartu jugoistočne Azije. Tu su i vegetarijanski ali i singapurski obroci te malo Malezije, kaže Karen Lim

| Autor: Ružica Koraca


Posjetili smo Asia street food u Puli i upoznali bračni par sa zanimljivom životnom pričom. Mauriziju Montiju je otac Talijan, a majka Hrvatica iz Pule. Karen Lim je iz Singapura. Maurizio Monti je život proveo s roditeljima u Švicarskoj, a posao financijskog menadžera odveo ga je u Singapur, gdje je upoznao ljubav svog života, simpatičnu Karen Lim koja je tada radila kao pravnica.

Oboje uspješni poslovni ljudi željni promjene rekli su dosta Singapuru i hladnoj Švicarskoj i došli u Pulu, gdje su se nakon umirovljenja doselili Maurizijevi roditelji.

Znali su da moraju nešto raditi, a nisu željeli nastaviti s istim poslovima, trebala im je promjena. Karin je kulinarske vještine naslijedila od djeda, koji je bio profesionalni kuhar, i u Puli se tome posvetila. Maurizio Monti nam je priču ispričao iz početka.

- Kako mi je mama iz Pule, bio sam tu puno puta. Oboma nam se ovdje jako svidjelo. Mama i tata također žive ovdje, tu imamo i kuću. Više od deset godina sam radio u Singapuru i Hong Kongu, zasitio sam se tog posla i želio sam promjenu, kao i moja supruga, te smo zajedno odlučili doći u Pulu i raditi nešto za sebe. Zanimljivo je da supruga nikada nije živjela u Švicarskoj, nego smo odmah odlučili doći u Pulu, prije nekoliko godina. Kako je kuhanje njezina strast, onda se nismo puno razmišljali što ćemo raditi, priča nam Maurizio.

Azijske recepture po kojima njegova supruga kuha u Asia street foodu u Puli zapravo su dio tradicije njezine obitelji. Recepti se prenose s generacije na generaciju. Sada sve sama radi. Umaci su posebne recepture koje Karen Lim smišlja.

- Želim da ljudi bolje upoznaju gastronomsku kartu jugoistočne Azije. Imamo i Pad Thai, a nudimo i japanski ramen, koji nije dio južnoazijske prehrane, i to na dva načina, soja i veganski, a ramena ima više od dvadeset vrsta. Također imamo pileću yakisobu, ali i veganske obroke, čak sedam veganskih obroka koje vole probati i oni koji nisu vegani. Tu su i vegetarijanski ali i singapurski obroci te malo Malezije, kazala nam je Karen Lim.

Maurizio nam je ispričao kako se odlučio na promjenu koja im je regenerirala život. Obožavaju more i našu klimu, a supruzi je bilo lako prilagoditi se, mada još nije u potpunosti svladala hrvatski jezik.

- Moj život je bio jako stresan i želio sam promjenu, a naš restoran je ono što me ispunjava. Kako je život samo jedan, onda treba sve probati, pa i voditi ovakav restoran. Vrijeme je najveća životna valuta, a ovdje osjećam da živim i radim punim plućima, kazao je Maurizio.

Sviđa im se način na koji grad raste i kako se mijenja. Oduševio ih je Advent u Puli, smatraju ga odličnom manifestacijom. Napominju da sve ovo rade radi domaćih ljudi, da mogu isprobati i upoznati azijske specijalitete.

- Gosti vole razne menije. Vole isprobavati nove okuse i to je ono što nas gura naprijed u našim kulinarskim pohodima, kazao je za kraj Maurizio Monti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter