mjesec transformacija

Veliki horoskop za listopad. Situacija će se početi zahuktavati već sutra

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Dobro došli u listopad, mjesec koji donosi sezonu Škorpiona, još jednu pomrčinu i važan pomak od transformativnog planeta Plutona. Situacija će se početi zakuhavati u srijedu, 2. listopada i to mladim Mjesecom u znaku Vage i pomrčinom Sunca.

Dok je prošlomjesečna pomrčina bila lunarna, i dogodila se uz puni Mjesec pa se poklapala s iznenadnim završecima, ova je solarna, koja se poklapa s mladim Mjesecom.

Kao rezultat toga, moglo bi doći do neočekivanih početaka. Međutim, pomrčine su još uvijek super stresne, pa se pobrinite da puno spavate i odmorite se oko ovog datuma. Kao znak seksa, smrti i ponovnog rođenja, energija Škorpiona je intenzivna. Obavezno se odmorite i opustite između svih tih zabava, piše Allure.

Važni datumi u listopadu 2024.:

Srijeda, 2. listopada: Mladi Mjesec i pomrčina Sunca u Vagi
Srijeda, 9. listopada: Jupiter ide retrogradno u znak Blizanca
Petak, 11. listopada: Pluton ide u Jarca
Nedjelja, 13. listopada: Merkur ulazi u Škorpiona
Četvrtak, 17. listopada: Venera ulazi u Strijelca
Četvrtak, 17. listopada: Pun Mjesec u Ovnu
Utorak, 22. listopada: Sunce ulazi u Škorpiona
Subota, 26. listopada: Vesta (asteroid svete seksualnosti) ulazi u Vagu

Ovan

Vaša bi se veza tijekom listopada mogla naći u problemima, ali ne brinite, neće trajati vječno. Mladi mjesec i pomrčina Sunca (2. listopada), imaju potencijala da naprave kaos u vašim odnosima s bližnjima.

Nakon toga, Jupiter kreće svojim retrogradnim putem u vašu kuću komunikacije, a to će vas natjerati da ponovno razmislite o tome kako komunicirate s osobama koje su vam bliske.

Bik

Dobro došli u mjesec tijekom kojeg ćete morati donijet neke odluke. Ako ste do sada izbjegavali donijeti jednu prilično tešku, listopad će vas natjerati da se napokon odlučite.

Jupiter će krenuti u vašu drugu kuću koja upravlja osobnim financijama i novcem pa je vrijeme da razmislite o tome kako želite zarađivati, ali i kakav život u konačnosti želite.

Pluton je retrogradan sve do 11. listopada pa je do tada vrijeme idealno za razmišljanje o tome jeste li na pravom putu ili se trebaju dogoditi određene promjene. Kada se Pluton čvrsto smjesti u Vodenjaka, vaše novo poglavlje će napokon započeti, piše Elle.

Blizanac

Ovomjesečna eklipsa utjecat će na vašu petu kuću zadovoljstva pa bi se mogli probuditi sumnjivi ili zaostali osjećaji o određenoj osobi. Očekujte da na teška pitanja nećete tako skoro imati odgovor dok se retrogradni Jupiter nalazi u vašem znaku i tjera vas da se suočite s teškim scenarijima koje već dugo (i dobro!) izbjegavate.

Puni mjesec (17. listopada) poklapa se s Venerinim ulaskom u Strijelca, a to će utjecati na vašu sedmu kuću veza. Uzmite vrijeme za sebe jer će listopad biti emocionalno izazovan za vas, ali sjetite se one slavne izreke o tome da, nema mraka, ne bi vidjeli niti zvijezde.


Uzmite vrijeme za sebe jer će listopad biti emocionalno izazovan za vas, Foto: Pexels

Rak

Mladi mjesec i pomrčina Sunca u listopadu utjecat će na vašu četvrtu kuću obitelji i doma. Zato se pripremite na redovite dekoracije kojim kuću činite domom, bilo da je to duhovno ili psihički. I nije tu kraj! Ako za vas postoji netko poseban, Merkur će ući u Škorpiona 13. listopada i aktivirati vašu petu kuću romantike pa se pripremite istražiti svoje najdublje tajne!

Lav

Listopad vam je idealna prilika da se oslonite na sva učenja koja ste pokušali savladati o komunikaciji jer mladi mjesec i Vaga pomiješani sa solarnom eklipsom, itekako će vas izazvati po tom pitanju. 

Ali, nije sve izgubljeno! Kada usavršite umijeće komunikacije, otkrit ćete da se Venera seli u vašu petu kuću zadovoljstva i to može značiti samo jedno – ljubav i požudu! Ne zaboravite pritom biti iskreni o svojim osjećajima jer ovaj će mjesec to tražiti od vas.

Djevica

I dok vam se rujan možda činio očajnim i slao signale da vam se nikad ništa neće dogoditi, listopad će vam biti puno veseliji. Pomrčina Sunca omogućit će vam nešto prilično neočekivano, ali zadržite otvoren um da vidite što vam je svemir naumio.

Možda to bude imalo veze s Jupiterom, planetom širenja, koji će biti retrogradan u vašoj desetoj kući i izazvati vas da promijenite definiciju vlastitoga uspjeha.


Ako za vas postoji netko poseban, Merkur će ući u Škorpiona 13. listopada i aktivirati vašu petu kuću romantike, Foto: Pexels

Vaga

Pluton će vam priuštiti svakakve nedaće ovoga mjeseca. Kada završi s retrogradnim putovanjem, preselit će se nazad u Jarca prije nego uđe u Vodenjaka i ostane tamo sve do 2043. godine.

Trenutak kada uđe u Jarca, šansa vam je da se pozdravite s poglavljem života koje je za vas završeno. Neka vam listopad bude znak da nastavite dalje u miru i harmoniji. I da, Pun mjesec 17. listopada rasvijetlit će status vaše veze pa se ne zaboravite malo sabrati i odmoriti.

Škorpion

Sretna sezona svim Škorpionima! Ulazite u svoj rođendanski mjesec pa se nemojte čuditi ako vas preplave osjećaji. Pomrčina Sunca utjecat će na vašu 12. kuću osjećaja i snova što bi vas moglo dovesti do toga da u listopadu prođete kroz svaki osjećaj kojeg ste ikad imali.

Ali, ne brinite. Kada se Pluton povuče u Jarca, imat ćete šansu napokon zatvoriti poglavlje života koje već dugo želite zatvoriti.

Strijelac

Listopad će vas naučiti nešto više o onome što vam se krije duboko u srcu. Ako ne shvatite sami, onda će vas pogurati vaš vladajući planet Jupiter kada uđe u vašu sedmu kuću romantike i natjera vas da preispitate način na koji prilazite ljubavi.

Glasnik Merkur seli u vašu 12. kuću 13, listopada što će vam otvoriti vidike. Ako ste se mučili s time da jasno vidite neke stvari, sada je vrijeme da ih prilično detaljno istražite. A kao da ovo sve nije dovoljno, u vaš znak stiže i Venera koja će imati što za reći po pitanju vašeg ljubavnog života. Listopad bi vam mogao biti prilično izazovan, Strijelci!


Pomrčina Sunca utjecat će na vašu 12. kuću osjećaja i snova što bi vas moglo dovesti do toga da u listopadu prođete kroz svaki osjećaj kojeg ste ikad imali, Foto: Pexels

Jarac

Pomrčine mogu biti vrijeme emotivnih bitki, posebice za vas, pa pripazite da na prvo mjesto stavite zadovoljstvo i odmarajte se koliko god možete. Retrogradni Jupiter utjecat će na vaše zdravlje stoga je neophodno da malo preispitate poslovnu i privatnu ravnotežu. Znamo koliko volite raditi, ali ovo je vrijeme za dublje analize.

Upitajte se što želite od posla i pruža li vam to vaša trenutna poslovna situacija. Ako je odgovor ne, onda je vrijeme da pokucate na neka druga vrata.

Vodenjak

Ako je rujan bio mjesec u kojem ste birali radost, onda će listopad biti mjesec u kojem ćete na prvo mjesto staviti sreću u svemu čime se bavite. Retrogradni Jupiter u vašoj petoj kući kreativnosti i romanse, tražit će da usporite i osvrnete se na to kako izražavate strast.

Sredinom mjeseca, porast će intenzivni razgovori o vašem poslu i snovima, ali zapamtite – ako nešto sanjate, onda to možete i ostvariti.

Ribe

Na vidiku su vam romanse! Samo pogledajte što vam se sve sprema u listopadu – kada Jupiter započne svoju retrogradnost, najviše će utjecati na vašu četvrtu kuću doma i obitelji.

Taman prije nego Merkur izazove vaše vještine retrospektive i pomakne se u vašu devetu kuću filozofije. Pred vama su romanse i brojni odgovori, ali sjetite se na prvo mjesto staviti sebe i dovoljnu količinu odmora kako bi zadržali životnu ravnotežu, piše Elle.


Ako nešto sanjate, onda to možete i ostvariti! Foto: Pexels

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter