kulinarski izazovi

Eni, Ivana, Moris i Sanja - istarski kandidati u Masterchefu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon što je prije dvije godine Puljanka Maja Šabić bila pobjednica »Masterchefa«, interes za ovu emisiju u našim krajevima još je veći. I ova sezona nudi pregršt uzbuđenja, a sudjeluje čak četiri kandidata iz Istre: Ivana Božac, Sanja Cukon, Eni Đorđević i Moris Vareško.

Ljubav prema kuhanju

Eni Đorđević dolazi iz Pule, a svoju ljubav prema kuhanju počela je razvijati kad se preselila u Zagreb, gdje je počela kuhati nakon što joj je dojadila studentska menza. U sretnoj je vezi s nogometnim trenerom s kojim se često seli kada on dobije novi angažman. Tako je došla na ideju da pokrene svoj Instagram profil o kuhanju. Završila je frizersku školu, a svaki svoj video započne upravo s vezanjem kose jer »zna da u kuhinji kosa uvijek mora biti svezana«. U MasterChefu želi čuti kritike žirija kako bi unaprijedila svoje znanje. Dugi niz godina bavila se plesom, a 2017. godine nastupila je na Supertalentu s grupom Bresidence.

Moris Vareško dolazi iz Krnice, a po zanimanju je enolog. Kako je kazao, završio je dva fakulteta te ima tri firme. Prvenstveno je vinar, a bavi se i uzgojem nagrađivanog maslinovog ulja, vozi motorističke utrke i stalno je u potrazi za novim izazovima. U MasterChef se prijavio nakon što su njegovu djevojku Ivanu Božac prijavile prijateljice te iz želje da se okuša u nečem novom. Nedavno je pokrenuo ponudu cooking classova u svojoj vinariji kako bi dodatno promovirao svoja vina. Volio bi surađivati s Ivanom kroz cooking classove ili pokrenuti s njom gastro-ponudu. Htio je upisati srednju školu za kuhara, ali je ipak na očevo insistiranje završio u gimnaziji. Uz impresivan životopis, saznajemo da je Moris član Mense s IQ-om 164.

(Foto: Nova TV)(Foto: Nova TV)

Dentalna tehničarka Ivana Božac dolazi iz Rovinja, a u MasterChef su je prijavile prijateljice koje su joj za rođendan poklonile uokvirenu prijavu. Upravo su prijateljice Ivanu godinama nagovarale na prijavu jer kuha vrlo maštovito i kreativno te je uvijek glavna kuharica na svim zabavama. Osam godina bila je suvlasnica aperitiv bara u centru Rovinja. Iz želje za promjenom, odlučila se za mirniji posao te trenutno radio kao asistentica u stomatološkoj poliklinici. Voljela bi imati mali restoran od par stolova u kojem bi kuhala iz ljubavi, bez opterećenja i stalnog radnog vremena. U vezi je s Morisom koji je također kandidat sedme sezone MasterChefa.

Sanja Cukon ekonomistica je koja posljednjih desetak godina radi kao stjuardesa na jahtama. Njezin posao podrazumijeva brigu o svemu – od kuhanja do čišćenja. Proputovala je gotovo cijeli svijet, a pritom joj je jedan od omiljenih hobija obilaženje restorana s Michelinovim zvjezdicama. Dolazi iz Pule, a u slobodno vrijeme najviše voli putovati – u društvu ili sama. Prije početka MasterChefa mjesec dana provela je na Baliju gdje je položila tečaj za instruktora joge.

Recimo i da su u jednoj od posljednjih emisija kandidati MasterChefa odradili prvi izazov kada su pod kutijom iznenađenja otkrili zlatna pera. Taj predmet simbolično ih je uveo u temu izazova jer je njihova zadaća bila kreirati jelo koje ih podsjeća na djetinjstvo – i to u samo 60 minuta.

Riječi hvale

Sanja Cukon kazala je »Obožavam raditi s morskom ribom«. Eni Đorđević je odlučila napraviti dekonstrukciju jela koje joj radi majka – batak s krumpirom. Tako je Sanja Cukon briljirala u timu Stjepana Vukadina s jelom inspiriranim djetinjstvom i odrastanjem u Puli. »Skuhala sam stvari koje stvarno volim i trud se definitivno isplatio«, rekla je Sanja nakon što je proglašena pobjednicom u svom timu.

(Foto: Nova TV)(Foto: Nova TV)

Moris Vareško je oduševio chefa Gorana svojom kreacijom. Stoga Goran nije štedio riječi hvale: »Uz vrlo male korekcije, ovako bi jelo izgledalo kod mene u restoranu«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter