Kulturno edukacijski centar

ORSARTA Novi glazbeni festival "Re Ba Cla" u Vrsaru

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Vrsar (snimio Slaven Brajković)

Vrsar (snimio Slaven Brajković)


Usporedno s festivalom "More i gitare" koji je već postao zaštitni znak vrsarskog kulturnog ljeta, ljubitelji ozbiljne glazbe moći će tijekom ovog kolovoza uživati u još jednom upravo "rođenom" kulturnom eventu, iza kojeg stoji Kulturno edukacijski centar Orsarta iz Vrsara. S aktivnostima Orsarte upoznala nas je njegova predsjednica Sandra Cvitkovac iz Salzburga s privremenim boravištem u Vrsaru.

Udruga je osnovana pred tri mjeseca s namjerom realizacije raznih kulturnih projekata, s kojima Vrsaru kao poznatoj turističkoj destinaciji želimo podići ljestvicu kvalitete na kulturnom planu, i povećati broj kulturnih događanja tijekom turističke sezone ali i izvan nje. Naziv Orsarta je složenica dviju riječi: starog naziva Vrsara ORSara i ART (kultura). Prvi projekt kojim se želimo predstaviti građanima i turistima Vrsara je glazbeni festival "Re Ba Cla" (renesans, baroc, clasic), kaže Sandra Cvitkovac.

Tijekom ovog mjeseca u organizaciji Orsarta održat će se četiri koncerta pod nazivom Sunset picnic concert "Vivaldi reloaded" na Trgu Degrassi i to 15. 17. 22. i 24. kolovoza s početkom u 21 sat. Slijedi koncert na plato u nekadašnjem kamenolomu odmah iza župne crkve Sv. Martina zakazan za 20. kolovoza. Na repertoaru je glazba svjetski poznatih renesansnih i klasičnih majstora, a Vivaldiju pripada počasno mjesto. Izvođači su violinistice Joana Kamenarska, Lia Tang, Jiachen Chang, potom Maxim Franke na violi, Timea Laczko na violončelu, Minka Popović-Ganev na klaviru - svi iz Salzburga, te Saša Dejanović iz Vrsara na gitari i Sandra Cvitkovac iz Salzburga-Vrsara na kontrabasu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter