općina ližnjan

Potpisani ugovori s udrugama koje promiču kulturu Ližnjanštine: Više sredstava u odnosu na prošlu godinu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto Općina Ližnjan)

(Foto Općina Ližnjan)


U Općinskoj vijećnici Općine Ližnjan potpisani su ugovori s udrugama temeljem javnog natječaja za financiranje javnih potreba u kulturi za 2024. godinu. Javni natječaj raspisan je 28. rujna 2023. godine i bio je otvoren do 31. listopada 2023. prošle godine.

Pristigle prijave obuhvaćaju programske djelatnosti kao što su glazbena i glazbeno-scenska umjetnost, kulturno-umjetnički amaterizam, knjižničarska djelatnost, nakladnička i knjižarska djelatnost, digitalna umjetnost, međunarodna kulturna suradnja i mobilnost, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse te ostale programe s područja kulture.

Ove je godine za sufinanciranje odobreno ukupno pet programa i projekata iz oblasti kulture te su za to osigurana sredstva u proračunu Općine Ližnjan u iznosu od 35 tisuća eura, što je više od 20 posto u odnosu na lani.

- Ovaj partnerski angažman Općine i udruga odražava zajedničku predanost razvoju kulturne scene, stvaranju poticajnog okruženja te poticanju umjetničkog izraza. U konačnici, nadamo se da će dodijeljena novčana sredstva pripomoći da udruge u kulturi još značajnije doprinesu društvenom životu Općine Ližnjan, istaknuo je načelnik Marko Ravnić.

Odobreno je sufinanciranje sljedećim udrugama/organizacijama civilnog društva:

Turistička zajednica Općine Ližnjan za Kulturno umjetničke manifestacije 2024. na području Općine Ližnjan - 16.033 eura, Zvona i Nari za program Knjižnica i književno svratište Zvona i Nari Ližnjan dobiva 2.700 eura, Udruga Trećeprostor za program Festival Treća koza dobiva 2.720 eura, Kulturno-umjetničko društvo Kuje za cjelogodišnji rad u 2024. - 10.093,43 eura, a Crkveni zbor župe sv. Martina za program promicanje, razvoj i unapređenje glazbene zborske djelatnosti 3.452,03 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter