lg galerija

Kroz priču, smijeh i vino nastaje umjetnost

| Autor: Ian Tataj
Likovni entuzijasti sa svojim radovima (Privatna arhiva)

Likovni entuzijasti sa svojim radovima (Privatna arhiva)


U Pazinu su se nedavno okupili likovni entuzijasti, amateri, u potrazi za likovnim stvaranjem, te su tri puna sata, pod stručnim i budnim okom magistre likovne umjetnosti Anite Pilat akrilom slikali na platnu. Svi su slikali isti predložak - glavu konja.

Format ovog susreta je podrazumjevao i kombinaciju s vinom, pa su tako za 20 eura, polaznici dobili bocu vina, platno i akrilne boje. Svoje su radove ovjekovječili, a potom si ih uzeli za uspomenu. U LG Galeriji u Pazinu se takvi susreti, u ugodnoj atmosferi, zbivaju gotovo svaki mjesec dana, a organizatori su Nada Putinja i Dario Brajković, to jest Društvo likovnih umjetnika Pazin.

No, učesnici tečajeva dolaze iz cijele Istre, pa je ovaj put bilo umjetnika-slikara iz Baderne, Tinjana, Kanfanara, Brajkovići-Sošići, Svetog Lovreča Pazenatičkog, Velanovog Brega i Pazina.

- Kažemo »umjetnika« jer se pokazalo da nakon ovakvih susreta zaista to i postaju. Neki upišu primijenjenu umjetnost, a neki nastavljaju slikati za svoj gušt, te se potpuno opuste, a slikarski pribor im više nije bauk, kazala je Nada Putinja, dugogodišnja predsjednica Društva likovnih stvaratelja Pazin, koja brine o svemu, te nadodaje kako kroz priču, smijeh, slatkiše i dobro istarsko vino nastaju mala remek djela koja će dugo ukrašavati njihove domove i mamiti ih na još.

Tako će se sljedeća radionica na istom mjestu održati 6. ožujka, a tema će biti »Žena«. Društvo likovnih umjetnika Pazin Informacije možete pratiti na Facebook stranici DLU Pazin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter