U mjesecu hrvatske knjige

Nikolina Sirotić gostovala u Gradskoj knjižnici Pazin

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Mudrost Mladosti - Nikolina Siroticxx

Mudrost Mladosti - Nikolina Siroticxx


U Gradskoj knjižnici Pazin održan je književni susret na kojem je gostovala Nikolina Sirotić. Riječ je o mladoj pazinskoj autorici koja je svoje prve priče zapisala još u osnovnoškolskoj dobi da bi kao tinejdžerica i/ili mlada djevojka objavila dvije knjige.

- Kako je moto Mjeseca hrvatske knjige Misli na sebe, čitaj!, tako smo ugostili mladu autoricu koja piše za mlade, o mladima… A osim toga, Mjesec hrvatske knjige posvećen je generaciji K(oja) čita. U razgovoru s autoricom dotakli smo se tema i nastojali odgovoriti na pitanja poput onih - Što nju motivira na pisanje?, Gdje pronalazi inspiraciju?, Kad je započela pisati?, Što svojim tekstovima poručuje čitateljima?, Što trenutno piše, čita…?. Publici, koju su pretežno činili učenici i učenice osmog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, predstavljene su knjige "Snaga ljubavi" (Matica hrvatska – ogranak Pazin, 2018.) i "Mudrost mladosti" ("Josip Turčinović" Pazin, 2021).

Iako se knjiga "Snaga ljubavi" opisuje kao roman, više je riječ o zbirci kratkih priča u kojima glavni likovi proživljavaju i doživljavaju razne životne bure i tragedije, ali i prve ljubavi, lijepe trenutke. Priče ipak nude neki sretan kraj koji ne mora nužno biti 'živjeli su sretno zauvijek', ali ostavlja čitatelju nadu. I sam naslov sugerira da je ljubav emocija koja ruši i pobjeđuje mnoge prepreke. Druga knjiga naslova "Mudrost mladosti" je zbirka autoričinih razmišljanja o ljubavi, obitelji, životu općenito. Od onih kratkih do onih podužih, skoro kratkih priča, nude tzv. male mudrosti, oaze lijepih misli. Iako naslov tjera na propitkivanje može li mladost biti mudra, na čitatelju je da otkrije odgovor na ovo pitanje, vele iz pazinske knjižnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter