My Boyfriends Who Have Never Met

Udruga Proces održala glazbeno-vizualno-poetski queer performans u Rojcu

| Autor: Glas Istre
(Foto Vanja Brajković)

(Foto Vanja Brajković)


Udruga Proces održala je protekle subote glazbeno-vizualno-poetski queer performans "My Boyfriends Who Have Never Met" glazbenika Jasmina Mahmića, producenta pod aliasima Le Chocolat Noir i Fiume.

MBWHNM je polusatna glazbena poluimprovizacija sa sintesajzerima i sekvencerom te vokalom uzˇivo, koja prati projekciju video kolaža trojice performera. Rijecˇi pjesama su posebno napisane za ovu temu te se u dijelovima performansa izvode kao poezija i spoken-word, a u dijelovima u formi klasicˇne pop pjesme. Trojica performera sa snimke dolaze iz tri razlicˇite drzˇave, sa tri razlicˇita kontinenta te se nikada nisu upoznali.

Zajednicˇka tocˇka im je umjetnik Fiume, kojeg svojim video snimkama pokusˇavaju zavesti i/ili ozˇivjeti sjec´anja na prijasˇnje susrete koji su se dogodili. Veze na daljinu, virtualne veze, nastavak konekcije koji se odmicˇe od one-night-stand odnosa. "My Boyfriends Who Have Never Met" propitkuje te odnose, susrete koji su zapocˇeti preko dating aplikacija ili na "old-school" nacˇin, slucˇajnim susretom na sˇanku nekog bara.

Autor kroz svoj rad pokusˇava dati odgovore na pitanja sˇto dovodi do produbljenja odnosa, koji su sve faktori bitni te koji je kontekst da se neki inicijalno povrsˇni fizicˇki odnos i zˇudnja pretvore u prijateljstvo i ljubav? Osim navedenog, autor ističe queer tematiku kao dio svojeg života te naglašava aktivističku komponentu svojeg performansa i važnost osiguravanja sadržaja LGBTIQ+ tematike u prostorima koji inače nisu izloženi istom. 

Nakon performansa održao se i artist talk s umjetnikom te se potom nastavilo druzˇenje u Dnevnom boravku Rojca uz prigodnu glazbenu selekciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter