UDRUGA PROCEs

FOTOGALERIJA / Održan glazbeno-vizualno-poetski performans Jasmina Mahmića

| Autor: Mladen Radić


U organizaciji Udruge Proces u Dnevnom boravku Rojca održan je glazbeno-vizualno-poetski queer performans »My Boyfriends Who Have Never Met« glazbenika Jasmina Mahmića, producenta pod aliasima Le Chocolat Noir i Fiume.

Bila je to polusatna glazbena poluimprovizacija sa sintesajzerima i sekvencerom te vokalom uživo, koja prati projekciju video kolaža trojice performera. Riječi pjesama su posebno napisane za ovu temu te se u dijelovima performansa izvode kao poezija i spoken-word, a u dijelovima u formi klasične pop pjesme.

(Foto: Vanja Brajković)(Foto: Vanja Brajković)

Trojica performera sa snimke dolaze iz tri različite države, s tri različita kontinenta te se nikada nisu upoznali. Zajednička točka im je umjetnik Fiume, kojeg svojim video snimkama pokušavaju zavesti i/ili oživjeti sjećanja na prijašnje susrete koji su se dogodili.

Veze na daljinu, virtualne veze, nastavak konekcije koji se odmiče od one-night-stand odnosa ono su što »My Boyfriends Who Have Never Met« propitkuje - susrete koji su započeti preko dating aplikacija ili na »old-school« način, slučajnim susretom na šanku nekog bara.

(Foto: Vanja Brajković)(Foto: Vanja Brajković)

Autor pokušava dati odgovore na pitanja što dovodi do produbljenja odnosa, koji su sve faktori bitni te koji je kontekst da se neki inicijalno površni fizički odnos i žudnja pretvore u prijateljstvo i ljubav?

Nakon performansa održan je i razgovor s umjetnikom koji je vodila Ana Bačić te se druženje nastavilo uz prigodnu glazbenu selekciju.

Jasmin Mahmić (Fiume) je producent, performer i glazbeni selektor iz Siska, sa zavidnim brojem izdanja na nekim od najrespektabilnijih nezavisnih etiketa za elektronsku glazbu. Član je dua Black Dot sa Christianom Kroupom, s kojim izdaje na etiketama Italo Moderni, Mechatronica i KRI.

(Foto: Vanja Brajković)(Foto: Vanja Brajković)

Mahmić je također producent glazbe za plesnu predstavu »Striptease« Dore Brkarić, s kojom su već nastupili u KNAP-u, u MSU-u te Istarskom narodnom kazalištu. Povremeno izvodi glazbene performanse i u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku. Kao glazbenik nastupio je na klupskim događanjima i na festivalima od Brazila i SAD-a do Japana. S prvim klupskim nastupima 2000. godine Le Chocolat Noir je jedan od najdugovječnijih selektora i DJ-a u Hrvatskoj s kontinuiranom prisutnošću na glazbenoj sceni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter