DOKUMENTARNA IZLOŽBA

Uz 500. obljetnicu rođenja: Danas premijerna VIRTUALNA IZLOŽBA O MATIJI VLAČIĆU ILIRIKU

| Autor: Branko BIOČIĆ

U godini u kojoj Labinjani obilježavaju 500. obljetnicu rođenja Matije Vlačića Ilirika, svog slavnog sugrađanina, velikana hrvatske i njemačke reformacijske misli, utemeljitelja protestantske misli europskih dimenzija, Grad Labin pripremio je iznimno sadržajan i bogat program koji se trebao održati u zemlji i inozemstvu od ožujka do listopada.

Jedan od najvažnijih događaja svakako je i planirana dokumentarna izložba na temu Matije Vlačića Ilirika u travnju u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Ali COVID 19 zaustavio je održavanje ovog programa koji je u trenutku proglašenja pandemije u Hrvatskoj i Europi bio sadržajno i dizajnerski zgotovljen. Stalo se u trenutku printa 19 pripremljenih panela.

Ova je dokumentarna izložba trebala biti putujuća sa startom u Bruxellesu, a potom biti prezentirana u Zagrebu, Osijeku i Labinu. Sada će dokumentarna izložba o Matiji Vlačiću Iliriku imati svoju premijeru virtualno i to u srijedu, 22. travnja.

Razgledavanje virtualne dokumentarne izložbe može se obaviti na mrežnim stranicama Grada Labina www.labin.hr, www.flacius.info, te na Facebook stranici gradonačelnika.

Cjelokupni sadržaj izložbe moći će se pregledati i preuzeti kao digitalni katalog u PDF formatu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter