SUKOB OKO PEKARNICE U CENTRU ROVINJA

STANARI NE ŽELE BUKU I SMRAD U SVOM DVORIŠTU  Mlinar angažirao zaštitare, SUSJEDI PODNIJELI TUŽBE


U rovinjskoj Ulici Carera, jednoj od najprometnijih u gradu i krcatoj malih obrta, posljednjih je dana u tijeku sukob između poznatog lanca pekarnica Mlinar i nezadovoljnih susjeda. Mlinar, čija pekarnica već postoji na drugom dijelu iste ulice, priprema otvorenje nove trgovine u prostoru u kojem je godinama djelovala trgovina Rebis koja je prodavala kućne aparate.

Bila je to mirna djelatnost, umjesto koje su u dvorište natiskanog centra Rovinja, sa stražnje strane Mlinara, stigli vodovi za struju, buka, probušene fasade i ispušne cijevi iz pekarnice s pratećim "mirisima", što susjednih devet obitelji ne namjerava podnositi, između ostalog i zato što ih nitko nije pitao za suglasnost. Situacija je kulminirala kada su se ispred Mlinara pojavili zaštitari s ciljem da spriječe susjede koji su, čini se, počeli na svoju ruku uvoditi red. Osim toga, već su dva puta napisali tužbu i svoju prijavu predali sudu u Rijeci.

Većina susjeda s kojima smo razgovarali željeli su ostati anonimni, a njihovi podaci poznati su redakciji. Jedini koji je imao volje i hrabrosti stati pred fotoaparat bio je Dragan Vidaković.

        - Problem nije u dućanu, već u pećima i buci koju će proizvoditi ventilacijski uređaji. Riječ je o djelatnosti koja starta u ranim jutarnjim satima i koja osim topline proizvodi i buku i kojoj, u najmanju ruku, nije mjesto u stambenom objektu, kategoričan je Vidaković, dodajući da će, bude li to potrebno, uz žicu i Živi zid braniti svoje pravo na siguran i zdrav život, kakav su on i njegovi susjedi imali do pojave Mlinara.

Pur pjena

Problem je eskalirao kada je nepoznata osoba Mlinarove ispušne otvore koji se nalaze na stražnjoj strani prostora i okrenuti su ravno u dvorišta susjeda, začepio pur pjenom i tako onemogućio daljnje pripreme za otvaranje nove pekarnice.

- Priča s Mlinarom stara je više od godinu i pol dana. Tada smo, naime, od Grada Rovinja dobili obavijest da će se u tom prostoru otvoriti Mlinar. Bez da nas je itko išta pitao i još manje tražio našu suglasnost, prezentirali su nam papire i određenu dokumentaciju, uz informaciju da je sve u redu, iako smo već tada upozoravali da prostor nema betonski strop, već trstiku koja bi se mogla zapaliti, kaže nam jedna od susjeda. ( PIŠE Nina ORLOVIĆ RADIĆ, SNIMIO Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter