POBJEDA

Poznati pekarski lanac jučer iselio inventar: Susjedi ipak OTJERALI NEŽELJENI MLINAR IZ ROVINJSKE CARERE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Veliku radost kod dijela stanara rovinjske Ulice Carera, glavne trgovačke kucavice, izazvala je jučerašnja scena: iznošenje namještaja i ostalog inventara iz gradskog prostora na broju 102. Riječ je o poslovnom prostoru u prizemlju u kojem je do prije dvije godine bila tiha djelatnost, a gdje je trebao useliti Mlinar.

Kao što je izvještavao Glas Istre - tome su se žestoko usprotivili susjedi, koji nisu željeli da im u dnevne boravke i spavaće sobe ulazi miris bureka i pita, odnosno da ih zagrijava visoka temperatura iz peći te da im smetaju buka ventilacije i frižidera. Udružili su se i krenuli u akciju, ističući da proizvodnji, pa bila ona i pekarska, nije mjesto u prizemlju stambene kuće. Tada je već bila postavljena i tabla Mlinar, a prostor namješten.

Građani su napisali prijavu nadležnim inspekcijskim i državnim službama, a Mlinar je radio samo jedan dan. Nakon toga je zaključao vrata i nije ih otvarao gotovo godinu dana. Kako ispada - niti neće. Jučer ujutro vrata su otvorena da bi se iz prostora iznio inventar.

Susjedi s kojima smo razgovarali najavili su da će ovu vijest proslaviti zajedno, u dvorištu kuće. Odvjetnik Željan Hrvatin, koji je u ime susjedstva podignuo tužbu protiv Mlinara, vjeruje da je do zatvaranja došlo da bi se preduhitrilo vještačenje.

- Još prije devet mjeseci Županijski sud u Rijeci naložio je vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi zadovoljava li prostor minimalne tehničke uvjete. Bilo je samo pitanje dana kad će doći vještak, rekao je Hrvatin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter