JAJE KOJE VIŠE LIČI NA MINI HRENOVKU NEGO NA JAJE

Neobična duguljasta, zelena i ptičja jaja iz Bravari


Olga Šćulac iz sela Bravari nedaleko Kašćerge na Pazinštini ostala je začuđena kada je prije nekoliko dana u svom kokošinjcu našla neobično jaje.

- U svojih 65 godina takvo nešto još nisam vidjela, kaže začuđena Olga, dodajući kako ni njena majka koja ima 93 godine nikada nije vidjela, a niti čula da je netko našao jaje duguljastog oblika. Jaje koje je snijela neka od njenih kokoši više liči na mini hrenovku nego na jaje. Budući da jaje nije bilo u gnijezdu, nego na podu kokošinjca ne može zaključiti koja ga je koka snijela.

- Svi koji su do sada vidjeli ovo jaje ne mogu se načuditi njegovom obliku, a od nikoga još nisam čula da je vidio ovakvo jaje, kaže Olga, koja na pitanje što će s njime napraviti odgovara kako će ga sačuvati za uspomenu, jer takvo što ne viđa se često.

Inače kokoši u njenom kokošinjcu nesu jaja u boji. Kada je čula da postoje kokoši koje nesu zelenkasta jaja odlučila ih je nabaviti. Zapravo dala je nekom Labinjanu u Višnjanu, koji ima inkubator, nasaditi kokoši koje nesu veća jaja, a on je, križanjem evidentno dobio i kokoši koje nesu različite boje i veličine jaja. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter