ISTARSKA DELICIJA

KAMPANJA S CILJEM OČUVANJA AUTOHTONIH PASMINA ISTRE: AZRRI nastavlja dostavu mesa boškarina na području cijele Istre

| Autor: Anđelo DAGOSIN
Razne vrste salame Istrijana (AZRRI)

Razne vrste salame Istrijana (AZRRI)


 Kao i na proljeće, Agencija za ruralni razvoj Istre, uslijed novonastale epidemiološke situacije, ponovo je uvela dostavu svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina za građane Istre. Naime, u AZRRI-ju su se bili dosjetili kako uslijed pandemije pripomoći boljoj dostavi hrane u istarska kućanstva, a pritom im i ponuditi svoje nadaleko poznate proizvode koje su dosad uglavnom dostavljali vrhunskim restoranima koji su ponovo zatvoreni. Uskoro stižu blagdani pa je to prilika da se Istrani počaste autohtonim delicijama.

- Vrlo smo bili zadovoljni odazivom kupaca na proljeće, a vjerujemo da će kupci ponovo pokazati interes, kaže direktor AZRRI-ja Igor Merlić dodajući da svježe meso i suhomesnate delicije dostavljaju na području čitave Istarske županije.

Svježe meso istarskog goveda (boškarina) može se naručiti u dva obiteljska paketa, malom i velikom, po promotivnoj cijeni od 72 kune po kilogramu (s uključenim PDV-om). Mali obiteljski paket uključuje šest kilograma mesa po cijeni od 430 kuna, dok veliki obiteljski paket sadrži 10 kilograma mesa te stoji 720 kuna. Moguća su minimalna odstupanja u cijeni jer ona ovisi o točnim količinama mesa prilikom rasijecanja. Meso sadržano u obiteljskim paketima pakirano je bez kostiju, a radi se o mesu boškarina za gulaš (vrat ili poklopac plećke), za pirjanje ili kuhanje (rebra ili plećka), za fetine (but), dok veliki paket sadržava i meso za pirjanje u komadu (mišić ili plećka).

Zbog velikog interesa, u promotivnu ponudu su uključeni suhomesnati proizvodi na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina. Nudi se sedam vrsta kobasica (salama): od mesa boškarina s tartufima, od mesa boškarina s istarskom malvazijom, od mesa boškarina s crnim vinom, od mesa istarske ovce s malvazijom, kobasice od mesa istarskog magarca te kobasice od mesa divljači. Novost u ponudi, od ovog tjedna, je kobasica od mesa prasca uz 40-postotni udjel mesa istarskog goveda i ovce. Težina pojedine kobasice iznosi otprilike 200 grama. Više o salamama može se saznati na web stranici istrijana.azrri.hr. Narudžbe se zaprimaju od ponedjeljka do petka, od 7 do 15 sati, na kontakt e-mail [email protected] ili kontakt telefon 052/351-570. Dostava se vrši od utorka do petka, a plaća se gotovinom prilikom preuzimanja.

- U ovim nemirnim vremenima želim svim građanima sretan Božić i Novu godinu, poručio je direktor Igor Merlić zahvalivši se građanima na narudžbama njihovih proizvoda te podršci AZRRI-jevom uzgojnom programu koji omogućuje opstanak istarskog goveda. Naime, meso istarskog goveda stiže s njihove farme na Gortanovom Brijegu kraj Pazina, ali i od uzgajivača s čitavog poluotoka kojima se time pomaže u opstanku proizvodnje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter