LABIN JOŠ TUGUJE

BOŽIĆ U LABINU U petak i subotu program seli u SC "Franko Mileta" uz Bajagu i Pink Floyd Show: Skraćen i preseljen božićni program počinje sutra

| Autor: Branko BIOČIĆ

Od 20 sati na pozornicu se penje Duo Ex-New koji će u nešto manje od sat vremena biranog repertoara regionalnih pop i rock hitova iz 80-ih i 90-ih dobro zagrijati publiku za glavni događaj večeri, veliki koncert Bajage i njegovih vjernih Instruktora

  

Umjesto u četvrtak, dvodnevna zabavno-glazbena manifestacija "Božić u Labinu" započet će ovog petka i to četvrtu godinu za redom. No, zbog tragičnog događaja proteklog vikenda u Ulici Zelenice manifestacija je preseljena u prostor labinske sportske dvorane. Događanje koje organizira Grad Labin, uz generalno pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Labina, donosi bogat program kroz cijeli petak 20. i subotu 21. prosinca.

 Sutra humanitarna lutrija

Labinski sportski centar „Franko Mileta“ bit će u potpunosti prilagođen održavanju manifestacije, od ulaznog platoa ispred centra, preko nekoliko unutarnjih prostora do velike dvorane, u kojoj će se održavati svi glavni programi ovog dvodnevnog blagdanskog događanja. Sve započinje u petak 20. prosinca u jutarnjim satima. Od devet sati Udruga Mendula, uz podršku Turističke zajednice Labin-Rabac i LAG-a Istočna Istra, kreće s već tradicionalnom humanitarnom lutrijom, koja će trajati cijelo vrijeme održavanja "Božića u Labinu", a po potrebi i dalje, sve do Badnjaka. Blagdanska marenda, koju već cijelo desetljeće organizira Udruženje obrtnika Labin u suradnji s lokalnim ugostiteljima, održava se od 9.30 do 12 sati, a bit će podijeljeno više od 500 porcija raznih prigodnih obroka koje će pripremiti kuhari labinskih restorana, uz besplatno kuhano vino i simboličnu participaciju od 10 kuna po pjatu. Prihod će biti usmjeren u aktualnu humanitarnu akciju udruge Mendula, za kupnju uređaja "Shockmaster" za labinski Dom zdravlja. Za zabavni program tijekom trajanja blagdanske marende brine dugogodišnji medijski partner ovog događanja, Radio Labin, koji će dva sata u svom eteru prenositi uživo atmosferu iz dvorane.

Zabavni program prvoga dana festivala započinje oko 18.30 sati, kada će pred sportskim centrom, gdje se već postavljaju svjetlosne dekoracije i gastro šator, zasvirati Gradski orkestar Labin. Od 19 sati kreću nastupi u velikoj dvorani, Labinske mažoretkinje, plesni studio "Move me" i vokalna solistica Jona Ljuna. Od 20 sati na pozornicu se penje Duo Ex-New koji će u nešto manje od sat vremena biranog repertoara regionalnih pop i rock hitova iz 80-ih i 90-ih dobro zagrijati publiku za glavni događaj večeri, veliki koncert Bajage i njegovih vjernih Instruktora. Svirka glavnih zvijezda potrajat će do ponoći, a nakon toga će okupljene nastaviti zabavljati još DJ Haris Bašić.

Glavni donator glazbenog programa prvoga dana "Božića u Labinu" kao i jedan od glavnih pokrovitelja cijele manifestacije je hotelska tvrtka Valamar. 

Subota za najmlađe

Subotnje jutro po običaju je rezervirano za najmlađe. Od 9.30 počinju nastupi plesnih skupina Cool Step i Il Movimento, a u 10 kreće dvosatni program za djecu u izvedbi Teatra Naranča, gdje će se uz središnju predstavu za djecu, održati animacijski programi, kreativne radionice, fotografiranje s Djedom Božićnjakom i mnoge druge zabavne točke prilagođene vrtićkom i mlađem školskom uzrastu. Dječji jutarnji program omogućen je uz donaciju tvrtke Carel Adriatic.

Nakon završetka dječjeg programa, nastavlja se druženje u gastro šatoru pred dvoranom, gdje će se nuditi Adventski ručak uz domaća i suvremena jela po popularnim cijenama. Vinari iz udruge TRS uz pomoć LAG-a Istočna Istra i donaciju tvrtke Holcim, kroz oba dana nudit će degustaciju i prigodnu prodaju svojih sve boljih i nagrađivanih vina, dok će članice udruge Mendula peći palačinke, čiji će prihod od prodaje također biti usmjeren u humanitarne svrhe. Večernji program počinje u 19 sati, nastupom orkestra udaraljkaša UŠ Matka Brajše Rašana, a od 19.30 za rock spektakl zagrijavat će jazz rock cover band labinske glazbene škole "Sick Sheets". Od 21 sat na pozornicu se penje jedan od najboljih regionalnih tribute sastava, osmeročlani Croatian Pink Floyd Show, koji će u dvo i polsatnom audiovizualnom spektaklu podsjetiti na brojne hitove jednog od najvećih rock bendova u povijesti glazbe - britanskih Pink Floyda. Ovaj nastup omogućila je donacija tvrtke Rockwool.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter