NOVOPROMOVIRANI TURISTIČKI PROIZVOD

FOTO / Tuna Fest u Rovinju - ili' bolje i ne može!

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Kod kontinuiranog ukidanja starih i, očiglednog "menefrega" ponašanja oko iniciranja novih turističkih sadržaja, osmišljavanje i organiziranje Tuna Fest-a u Rovinju, od strane Udruge i Ustanove "Kuća o batani" i "Abyss- Fishing team"-a, više je nego dobro pozdravljeno. 
I da, ne samo zato jer je organizirano, već i zbog odlične ponude i izvedbe. Jer, na tanjurima se, po popularnoj cijeni od 15 eura, nalazi ono najbolje iz mora -  plavoperajna i najcjenjenija tuna, svježe ulovljena i spravljena na dva načina - filetirana ili kao ražnjić s povrćem.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Jučerašnja, plavoperajna tuna, ulovljena tri milje van Rovinja težila je 77 kilograma, baš kao i njene prethodnice "planula" je na kopnu. U redovima se čekala porcija koja je potom, najčešće bivala začinjena domaćim fritulama, i bila ispraćena pjesmom rovinjskih bitinadura-članova KUD-a "Marco Garbin".
-Naš je zadatak bio ponuditi lokalno i kvalitetno, a čini mi se da bolje od plavoperajne tune bolje i ne može, kaže nam Nives Giuricin, ravnateljica Ustanove "Kuća o batani", od koje saznajemo a i sami vidimo da je promocija domaćeg upravo ono što domaći, kao i strani gosti cijene".

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Također, i Matej Medaković (Medo), zadužen za rezanje tune veli kako je pomama za svježom tunom očekivana.
- "Abyss-tuna fishing"- ribolovni obrt za tunu, svakodnevno isporučuje svježu i netom ulovljenu tunu u susjedne gradove i restorane pa je ideja da je ponudimo u Rovinju i u suradnji s "Kućom o batani" bila logična i najprirodnija odluka, kaže Medaković od kojeg doznajemo da je dosadašnji kapitalac na rovinjskim tanjurima težio 175 kilograma.
Od prve domaćice Tuna Fest-a, Nives Giuricin, koja dodaje kako bolje od "roštilja do pjata" i nije moguće saznajemo da će se s festivalom ove morske delicije, nastaviti i slijedećih tjedna.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter