Zbog lošeg vremena

Odgađa se rekreativni biciklistički maraton Parenzana

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ Vižinada)

(Foto: TZ Vižinada)


S obzirom na vremenske prilike, 27. rekreativni biciklistički maraton Parenzana neće se održati ove nedjelje kako je najavljeno, već 22. rujna.

- Meteorološka služba nas je obavijestila da će ove nedjelje biti kišno, što nikako nije pogodno za maraton Parenzana koji osim biciklističke ima i pješačku rutu. Stoga nismo imali izbora nego pomaknuti događanje na 22. rujna kad će maraton startati u centru Vižinade u 10 sati, prenose organizatori.

Bit će to 27. izdanje vodećeg biciklističko-rekreativnog istarskog događanja koje tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista iz cijele Istre i Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i drugih zemalja. Maraton organizira Turistička zajednica Općine Vižinada.

Kao i uvijek, i 27. rekreativni biciklistički maraton Parenzana vozit će se kroz predivne vizure istarske prirode duž trase nekadašnje željezničke pruge Parenzana, u ukupnoj duljini od 46,7 kilometara. Cijela trasa je asfaltirana, pa će sudionici istinski moći uživati u bicikliranju i prirodnim ljepotama kojima će biti okruženi cijelo vrijeme. Ruta starta u Vižinadi, pa nakon toga dalje: Tićan– Karojba – Motovun - raskrsnica Mirna most - Istarske Toplice – Livade - raskrsnica Mirna most - Ponte Porton - Vižinada (cilj).

Vodilo se računa i o svim rekreativcima koji prednost daju pješačenju, pa je za njih organizirana pješačka tura koja starta u 10.15 sati i duljine je deset kilometara.

Prijave se obavljaju na dan održavanja maratona, 22. rujna, od 7 do 9 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura po osobi te uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok svi mlađi od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Stoga je za sudjelovanje djece do 14 godina na web stranici TZ-a Općine Vižinada potrebno preuzeti obrazac te ga ispunjenog dostaviti prije maratona na email [email protected]

S obzirom da je sigurnost na prvom mjestu, obavezno je korištenje zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter