uvertira

Miriše na dobru sezonu: Poluotok je i ove godine najposjećenija destinacija za Uskrs

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Uskrsni vikend je uvertira u turističku sezonu. Prema pokazateljima, u Hrvatskoj boravi oko 110 tisuća turista, od čega najviše u Istri. Ekipa HRT-a provjerila je kako se provode u predsezoni.

- Ovu sezonu otvorio je prethodni vikend s popunjenosti većom od 90%, naravno, već za Uskrs imamo brojke koje su i veće od toga, kaže Renato Anić, voditelj operacija jednog savudrijskog hotela.

Brojke nisu veće od prošlogodišnjeg Uskrsa, no s obzirom na to da blagdan pada ranije, to nije zabrinjavajuće.

- To je nešto što je uobičajeno i tu nema nikakvih potreba za eventualnim procjenama loše sezone, dapače, koristim priliku da kažem da je stanje rezervacija dobro što se tiče hotela i kampova, i možemo očekivati jednu jako dobru sezonu, kaže Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Istra je i ovoga Uskrsa najposjećenija u zemlji.

- Prema prikupljenim podacima Istru će u narednom periodu posjetiti oko 40 tisuća dolazaka odnosno gostiju, s realizacijom od 170 tisuća noćenja, kaže direktor TZ-a Istre Denis Ivošević.

Otvoreno je 80 hotela, ponajbolje vile i 12 kampova. U medulinski kamp stiglo je najviše Nijemaca, Austrijanaca, Slovenaca, Talijana, ali i sve više je i domaćih.

- Mogu se baviti raznim sportskim aktivnostima u samom kampu i u okolici, ali isto tako za sam Uskrs smo pripremili prigodne programe za djecu, kaže direktorica kampa Jelena Maruškić.

A kad nastupi olujno jugo, kamp se napuni - kajterima. Slovenci Dean i Uroš Uskrs su tako proveli sportski.

- Ostajemo 12 dana, došli smo kako bismo uživali u suncu, gledali surfere i vozili bicikl, kaže Brigitte iz Njemačke.

A to je dio onoga što predsezona može ponuditi, u iščekivanju one glavne. A ako je vjerovati turističkim stručnjacima, i ona će biti dobra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter