POVRATAK U (DOBRU) BUDUĆNOST

TURISTIČKA PROGNOZA ZA USKRS U ISTRI: Kao da korone nikad nije bilo!

Naša je komunikacija prema najznačajnijim emitivnim tržištima išla u pravcu da smo sigurna i vrlo dobro organizirana destinacija. Uz preduvjet lijepog vremena, definitivno očekujem jako dobar posjet, kaže direktor TZ-a Istre Denis Ivošević

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)


Uskrsni vikend je prvi test turističke sezone u Istri, a procjena broja dolazaka gostiju ukazuje da su očekivanja visoko postavljena. Unatoč 4,5 milijuna izbjeglica iz Ukrajine koje su preplavili Europu, unatoč velikom rastu cijena pogonskog goriva koje troše gosti da bi došli u Istru, unatoč velikom rastu cijena hrane… očekivanja istarskih turističkih djelatnika u 2022. jednaka su kao da smo u 2019. godini kada pandemija, rat i inflacija nisu bili na vidiku.

U Plavoj laguni za uskršnje blagdane očekuju turistički promet kao u uobičajenim predpandemijskim godinama. Istog je mišljenja i Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, koji kaže da ćemo ove godine imati neusporedivo bolje rezultate u odnosu na lani pa zato razmatra koja je godina usporediva, a procjenjuje da je to upravo 2019.

Očekuje da ćemo u periodu od 15. do 19. travnja imati oko 33 tisuće gostiju u Istarskoj županiji i realizaciju oko 140 tisuća noćenja. Je li to puno ili malo? Ivošević povlači paralelu s uspješnom 2019. godinom, kada smo u periodu od 19. do 23. travnja realizirali 45 tisuća dolazaka i 185 tisuća noćenja.

Primjerice, iz Turističke zajednice Rovinja kažu da za uskrsni vikend očekuju oko 6.000 gostiju, što je znatno više u odnosu na 2021., oko 140 posto.

Direktor TZ-a je mišljenja da se povratak gostiju nije dogodio sam od sebe. Dodaje da se Istra kao turistička destinacija izuzetno dobro pripremila.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter