Erasmus+

Ciklus radionica Medijske pismenosti mladih u Pazinu. Prijave u tijeku

| Autor: Glas Istre
Pixabay (Ilustracija)

Pixabay (Ilustracija)


Unutar područja informiranje i komunikacija s mladima, mladi su tijekom fokus grupa
održanih u sklopu Erasmus+ KA3 projekta „Pazi(n) mladi!: jačanje strukturiranog dijaloga
mladih i donositelja odluka“ naglasili potrebu za kvalitetnijim informiranjem i komunikacijom mladih pomoću zajedničke mrežne stranice, prostora za plakatiranje, jedinstvene društvene mreže i ureda za informiranje mladih, uz suradnju sa školama i lokalnom zajednicom.

Tijekom provedbe nastavka projekta naziva „Pazi(n)! mladi 2: izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina“ u 2021. i 2022. godini, dodatno se podcrtava da mladi nemaju pristup korisnim i relevantnim informacijama za mlade; nezainteresiranost, nemotiviranost i needuciranost mladih kao uživatelja i kreatora informacija; nestrukturirana i sporadična suradnja Grada s entitetima koji se bave informiranjem (škole, udruge, institucije); nedostatni kapaciteti i educiranost institucija (škole, knjižnica) i udruga za informiranje i komunikaciju prema mladima; problem održivosti postojećih komunikacijskih i informativnih kanala za mlade.

Složenost tematike prožeta je problemom velikog broja kanala i informacija prema mladima, koji su često upitne korisnosti, istinitosti i relevantnosti. Na inicijativu Grada Pazina krajem 2023. godine organiziraju se radionice medijske pismenosti, a suradnji s Centrom za mlade „Alarm“ Pazin održava se i novi ciklus radionica Medijske pismenosti mladih, koji će voditi Annamaria Grzetic. Ukupno su planirana tri susreta, a zainteresirani sudionici mogu se prijaviti ispunjavanjem

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter