Mali projekti za bolje sutra

Zaklada daje 30.000 eura za male projekte: Mogu se prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva raspisala je natječaj za male projekte u zajednici »Mali projekti za bolje sutra« koji je otvoren do 29. ožujka.

Natječaj potiče građane na proaktivno djelovanje jer oni najbolje znaju probleme koji postoje u njihovoj zajednici i svojom proaktivnošću u rješavanju tih problema mogu doprinijeti postizanju pozitivnih promjena u društvu. Ukupna vrijednost ovogodišnjeg natječaja iznosi 30.000 eura. Najmanji iznos koji se može zatražiti je 1.000 eura, a najveći 3.500.

Zaklada pruža informativnu i edukativnu podršku pri provedbi tih malih projekata, istovremeno osnažujući prijavitelje znanjima o natječajnim postupcima i provedbi projekata koja mogu iskoristiti u kasnijoj provedbi većih projekata, posebice onih financiranih iz EU fondova.

Cilj »Malih projekata za bolje sutra« je doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici. Projektima ovog tipa organiziraju se aktivnosti pokrenute od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice.

U sklopu ovog natječaja potiče se i dodatno boduje umrežavanje te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokalne zajednice.

Od ove godine dodatno je olakšana prijava na natječaj kroz digitalizaciju postupka prijave, a projekte mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama koji su članovi Fonda gradova i općina: Pazin, Vodnjan-Dignano, Novigrad-Cittanova, Buje-Buie, Labin, Poreč-Parenzo, Rovinj-Rovigno te Svetvinčenat, Medulin, Marčana, Vrsar-Orsera, Funtana-Fontane, Ližnjan-Lisignano, Lanišće, Tar-Vabriga-Torre-Abrega, Vižinada-Visinada, Barban i Tinjan.

Natječaj se provodi od 2007. godine, a financira se iz Fonda gradova i općina Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter