Gostovanje

Djeca iz KUD-a Savičenta predstavila istarski foklor na Vinkovačkim jesenima

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Nikola Pavlaković)

(Snimio Nikola Pavlaković)


KUD Savičenta iz Svetvinčenta sudjelovao je na manifestaciji "Vinkovačke jeseni", tradicionalnoj hrvatskoj smotri folklora, na kojoj su mladi nositelji kulture baštine promovirali istarski folklor. Nakon kratke pauze ovog KUD-a, djeca iz obližnjih škola dala su novu svježu snagu društvu.

U vrlo kratkom vremenu voditelji Jasna Galant i Jasmin Jelenić (ujedno predsjednica i tajnik društva) uspjeli su KUD Savičenta postaviti na mapu istarskog folklora uz veliku pomoć roditelja djece i brojnih sponzora koji velikodušno pomažu u djelovanju društva.

- KUD Savičenta osnovan je 2000. godine i od tada uspješno djeluje i njeguje istarski folklor kroz ples i pjesmu. U naših prvih 15 godina djelovanja nastupali smo na raznim smotrama folklora diljem Hrvatske i šire, u Slavoniji, Austriji i Italiji. Nakon toga slijedi pauza od nekoliko godina u kojima društvo nije bilo aktivno, sve do listopada 2022. godine, kada se KUD Savičenta ponovo pokreće i to s najmlađim snagama, djecom iz OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići.

Društvo trenutno čini 50-ak članova od kojih je 40-ak djece u dobi od 7 do 15 godina. Nastupamo na raznim manifestacijama naše općine i smotrama folklora. Nastup na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima svakako je najveći naš uspjeh i veliki podstreh za buduće uspješno djelovanje, ističu iz KUD-a Savičenta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter